Коли краще робити щеплення винограду?
Виноград прищеплюють після набухання нирок на підщепі (найчастіше у квітні). Найбільш сприятлива температура повітря – 15 °С. Погода має бути теплою, проте при жаркому сонці весняну щеплення проводити не рекомендується.
Коли починати щеплення винограду восени?
Щоб отримати якісну щеплення, живці (чубуки) необхідно заготовляти восени (У жовтні-листопаді), але обов'язково до того, як почнуться заморозки або відразу ж після перших "легких" заморозків (див. Заготівля живців винограду).
Навіщо потрібне щеплення винограду?
Саме зелена щеплення забезпечує найкраще зрощення, навіть сортів, з поганим афінітетом, як, наприклад, Вінцевий. Щеплений 10 травня Вінцевий на 3-річний Кобер 5ББ дав дві втечі більше 4-х кожен, а Благовіст на 3-річному Кобері дав одну втечу більше 6 метрів, завтовшки в місці щеплення 20мм.
Як можна щепити виноград навесні?
Щеплення винограду в розщеп робиться так: Посередині ствола гострим ножем роблять розщеп глибиною 3-4 см. У щілину з протилежних сторін вставляють 2 черешки. Розсічений стовбур скріплюють шпагатом і замазують тонким шаром глини. Поглиблення навколо стовбура засипають ґрунтом, а щеп присипають піском.
Чи можна прищепити виноград на шовковицю?
Тільки недавно дізнався, що виявляється можна щепити виноград не тільки на іншу лозу, а й на шовковицю. Цей спосіб не використовується у промисловому вирощуванні винограду, звичайно. Але ось у ентузіастів виходило створити таке чудове зрощування. Є, однак, кілька нюансів у такого щеплення.
Коли робити щеплення винограду у штамб?
Терміни щеплення винограду у штамб куща Орієнтиром може бути поява 3-4 листочка на лозі. Восени – стартуємо після опадіння листя. В якому б регіоні ви не знаходилися обов'язковою умовою буде температура навколишнього середовища вище +15 °С та спокійний рух соку.
Як правильно заготувати живці винограду?
Заготівля живців
- Під час обрізки лоз, що відплодоносили, вибирають добре визрілі, товщиною приблизно з олівець.
- Розрізають лозу на відрізки з 2-3, іноді 4 бруньками.
- Живці, якщо їх мало, я завертаю в трохи зволожену газету, попередньо промаркувавши сорти, і в поліетиленовий мішок.