Як сушити ягоди малини у сушарці?
1:467:31Suggested clip 51 secondsСім'я Бровченків. Як сушити малину у сушарці. – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Як краще сушити малину?
Видалити пошкоджені ягоди, плодоніжки. Розкласти малину в один шар на ґратах сушарки. Сушити до готовності за нормальної температури 60°С. На це піде приблизно 12-14 годин.
Чи можна малину сушити?
Малину для сушіння необхідно вибирати суху, стиглу, але не м'яту і не переспів. І якщо це можливо, то відбирати дрібні ягідки, вони сохнуть краще та швидше.
Як правильно сушити ягоди для чаю?
Необхідно помістити ягоди на решітку духовки та підтримувати температуру 60-65 °С. Можна також викласти ягоди на лист, застелений фольгою. Дверцята духовки треба відкрити, щоб виходила волога. Під час сушіння важливо стежити, щоб ягоди не підгоряли, не пересохли і не злиплися, помішуючи їх дерев'яною лопаткою.
Як сушити ягоди в духовці?
Ягоди не мити і не замочувати! Сітчасте деко з малиною поставити в сонячне місце, сушити на відкритому повітрі 2 -3 дні та завершити сушіння у духовій шафі, розігрітій до 60 – 100 градусів протягом 4 – 5 годин або в сушильному апараті протягом 3 годин. Під час усієї сушіння акуратно перемішуйте малину лопаткою.
Як сушити ягоди для чаю?
Отже, я сушила суницю, полуницю, малину, іргу, смородину, вишню, ожину. Ягода у мене своя і тому я її не мою, розкладаю тонким шаром у сушарку та сушу при 45 градусах. коли об'єм ягоди зменшується вдвічі, перекладаю на лист пергаменту та прибираю на досушку на горище.
Чи можна сушити малину на сонці?
Сушка малини у домашніх умовах повітряним способом займе 5-7 днів. Можна висушити малину на сонці та іншим, більш трудомістким методом: акуратно нанизавши ягоди на нитку на невеликій відстані один від одного. Так малина висохне трохи швидше, тому що «малинові намистини» чудово провітрюються одразу з усіх боків.
Що можна зробити із сушеною малиною?
Дві чайні ложки сушених ягід малини закладають у порцелянову або керамічну чашку і заварюють однією склянкою окропу. Отриманий звар слід наполягати не більше п'ятнадцяти хвилин і обов'язково процідити. Отриманий малиновий чай п'ють гарячим, бажано одним великим ковтком.