У чому різниця між зеленим та фіолетовим базиліком?
Чим відрізняються зелений та фіолетовий базилік Базилік із зеленим листям має велику популярність у європейських країнах, а пряність з фіолетовим забарвленням – в азіатських, на Кавказі та у Росії. У першого ніжніший, трохи солодкуватий смак з легким освіжаючим післясмаком.
Навіщо зелений базилік?
У кулінарії рослина знайшла своє застосування завдяки особливому аромату. Базилік зелений часто можна зустріти на італійській кухні. Його додають у страви з м'яса та риби, використовують при консервуванні овочів. Рослину прийнято додавати в піцу, пасту, соуси, м'ясні підливи, салати.
Куди можна класти базилік?
Особливо цінується використання у кулінарії свіжого базиліка. При цьому молоде листя та пагони дрібно шаткують і додають у салати, закуски, бутербродні суміші, омлети, кнелі, маринади, соління, овочеві, бобові, м'ясні та рибні страви.
Як називається зелений базилік?
Базилік буває зеленим або "опаловим" (фіолетовим). У Європі популярний зелений, який вирощують у країнах Середземномор'я – Франції, Італії, Марокко та Єгипті
Як інакше називають базилік?
Базилік також відомий під народними назвами Реган, Рейхан, Райхон, Реан і запашні волошки.
Якого кольору має бути базилік?
Існує кілька десятків сортів базиліка із властивими кожному особливостями. Але всіх їх умовно відносять до двох груп — із листям зеленого чи фіолетового. кольори.
Куди можна додавати фіолетовий базилік?
Проте ця спеція куди більш багатогранна – базилік додають у супи, соління, консерви, готують з ним рибу, овочі та м'ясо.Сушений
- котлети;
- домашні ковбаси;
- тушкована печінка, паштети;
- соуси;
- запіканки (овочеві, м'ясні);
- супи (томатний, овочевий, м'ясний, рибний, з морепродуктами);
- паста;
- піца;
Чи можна заморозити новий базилік?
Сухі та чисті гілочки базиліка можна заморозити або відокремити від них тільки листову частину. … Свіжий базилік розкладають по пакетах, випускають із них все повітря і ретельно закупорюють. Дуже зручно використовувати пакети для заморожування на «блискавці». Базилік перед заморожуванням можна, можливо нарізати.