Базилік зелений та фіолетовий у чому різниця

У чому різниця між зеленим та фіолетовим базиліком?

Чим відрізняються зелений та фіолетовий базилік Базилік із зеленим листям має велику популярність у європейських країнах, а пряність з фіолетовим забарвленням – в азіатських, на Кавказі та у Росії. У першого ніжніший, трохи солодкуватий смак з легким освіжаючим післясмаком.

Навіщо зелений базилік?

У кулінарії рослина знайшла своє застосування завдяки особливому аромату. Базилік зелений часто можна зустріти на італійській кухні. Його додають у страви з м'яса та риби, використовують при консервуванні овочів. Рослину прийнято додавати в піцу, пасту, соуси, м'ясні підливи, салати.

Куди можна класти базилік?

Особливо цінується використання у кулінарії свіжого базиліка. При цьому молоде листя та пагони дрібно шаткують і додають у салати, закуски, бутербродні суміші, омлети, кнелі, маринади, соління, овочеві, бобові, м'ясні та рибні страви.

Як називається зелений базилік?

Базилік буває зеленим або "опаловим" (фіолетовим). У Європі популярний зелений, який вирощують у країнах Середземномор'я – Франції, Італії, Марокко та Єгипті

Як інакше називають базилік?

Базилік також відомий під народними назвами Реган, Рейхан, Райхон, Реан і запашні волошки.

Якого кольору має бути базилік?

Існує кілька десятків сортів базиліка із властивими кожному особливостями. Але всіх їх умовно відносять до двох груп — із листям зеленого чи фіолетового. кольори.

Куди можна додавати фіолетовий базилік?

Проте ця спеція куди більш багатогранна – базилік додають у супи, соління, консерви, готують з ним рибу, овочі та м'ясо.Сушений

  • котлети;
  • домашні ковбаси;
  • тушкована печінка, паштети;
  • соуси;
  • запіканки (овочеві, м'ясні);
  • супи (томатний, овочевий, м'ясний, рибний, з морепродуктами);
  • паста;
  • піца;

Чи можна заморозити новий базилік?

Сухі та чисті гілочки базиліка можна заморозити або відокремити від них тільки листову частину. … Свіжий базилік розкладають по пакетах, випускають із них все повітря і ретельно закупорюють. Дуже зручно використовувати пакети для заморожування на «блискавці». Базилік перед заморожуванням можна, можливо нарізати.

Related Post

Коли краще обпилювати яблуніКоли краще обпилювати яблуні

ЗмістКоли краще обрізати яблуню навесні чи восени?Коли та як обрізати яблуню восени?Який місяць краще обрізати плодові дерева?Чи можна обрізати маківку біля яблуні?Коли краще обрізати яблуню навесні?Березень – ось ідеальний час

Рецепт протертої чорної смородини із цукром на зимуРецепт протертої чорної смородини із цукром на зиму

ЗмістСкільки цукру на кілограм смородини?Скільки цукру на 1 кг чорної смородини?Як зберігати чорну смородину, протерту з цукром?Як правильно заморозити смородину із цукром?Яка користь від чорної смородини?Як можна зберегти на зиму

Підживлення для рослинПідживлення для рослин

ЗмістЧим удобрити рослину для зростання?Які бувають підживлення рослин?Які мінерали потрібні рослинам?Коли проводять підживлення рослин?Як прискорити зростання рослин?Для нормального зростання та розвитку рослин потрібні поживні речовини. Найважливішими їх вважають азот, фосфор,