Чи потрібно мити аґрус перед заморозкою?
Підготовка ягід до заморожування Також перед заморозкою необхідно позбутися псованих ягід або тих, які були уражені борошнистою росою. Перебрані ягоди аґрусу потрібно промити в прохолодній воді, відкинути на друшляк, а потім розкласти на паперові рушники.
Чи можна заморозити ягоди агрусу?
Для цього добре висушений аґрус пересипають цукром – 1 кілограм до 300 грамів і добре перемішують. Отриману суміш слід розкласти маленькими контейнерами і занурити в морозилку. У такий же спосіб можна заморожувати перетертий аґрус; Зберігання у цукровому сиропі.
Чи можна морозити на зиму аґрус?
Розкладаємо аґрус по целофанових пакетах і відразу зважуємо. Я зазвичай заморожую ягоду порціями по 400-500 г – так її зручніше розморожувати та вживати в їжу, бо відразу можна, можливо розморозити потрібну кількість.
Як заморозити свіжий аґрус?
Для приготування заготовки слід виконати низку послідовних дій:
- Зварити густий сироп із цукру та води.
- Остудити його.
- Розкласти ягоди по контейнерах.
- Залити аґрус сиропом.
- Помістити контейнери у морозильну камеру.
- Протягом двох діб не закривати кришками.
- Заморозити.
Чому не можна заморожувати ягоди?
Не рекомендується зберігати заморожені ягоди у вже використаних целофанових пакетах. Вони можуть зберегти запах продуктів, що знаходилися в них до цього. Крім цього, вони можуть бути з мікротріщинами, що призведе до їхньої розгерметизації.
Як правильно заморозити смородину?
Заморожувати смородину краще порційно. Висипати частину ягід (500-600 г) у сухий контейнер і відправити в морозильну камеру (контейнер не закривати). Після повного заморожування ягоди залишаться розсипчастими. Для зручності зберігання заморожену чорну смородину можна пересипати у звичайні поліетиленові пакети.
Як підготувати аґрус до заморожування?
Підготовка до заморожуванні аналогічна попередньому способу: ягоди миємо, висушуємо, чистимо. А потім пересипаємо цукром із розрахунку на 1 кг. аґрусу 300 г цукру. Після цього акуратно перемішуємо, розкладаємо по невеликих ємностях з кришками, що щільно закриваються, і поміщаємо в морозильну камеру.