Мити гречку перед варінням потрібно, щоб позбавитися фітинової кислоти … Фітинова кислота з'являється на крупах природним чином. Вона є складним ефіром, і головне, що про неї слід знати, це те, що вона не тільки спотворює смак крупи, а й ускладнює її засвоєння.
Як мити та готувати гречку?
насипати крупу 2-сантиметровим шаром, залити чистою водою на 3:00; помістити крупу в сито і промити під сильним струменем води; пересипати в ємність для пророщування, прикрити кількома шарами вологої марлі та накрити кришкою, забезпечивши доступ повітря; поставити гречку в тепле місце (18-24 ° С) на 12-24 годин.
Чи потрібно промивати гречку після замочування?
У багатьох джерелах стверджується, що фітинова кислота в гречаній крупі перешкоджає повноцінному засвоєнню поживних речовин та мікроелементів, тому гречу обов'язково потрібно промивати. По-перше, простим промиванням фітинову кислоту видалити з крупи точно не вдасться.
Чи потрібно промивати гречку Містраль?
Не потрібно перебирати, можна, можливо не промивати.
Як промити крупи без сита?
Крупи промивають вручну, теплою водою, з розрахунком на 1 кг зерна приблизно 2.5-3.5л води. Ретельному промиванню потрібно піддавати зерно доти, доки зливна вода не буде зовсім прозорою.
Чи потрібно зливати воду із гречки?
Кухарі з упевненістю відповідають: після приготування гречки необхідності у виливанні рідини немає. Більш того, у процесі приготування каші вся вода повинна або википіти, або вбратися в крупу. Просунуті кулінари підкреслюють: краще налити менше води. …
Чи потрібно солити гречку?
Багатьох цікавить звичайне питання: коли потрібно солити блюдо, щоб воно виходило ще краще. Рекомендується додавати спецію в той момент, коли вода з гречаною крупою закипить. У воду потрібно всипати сіль|соль|. На одну склянку крупи вистачить половини чайної ложки солі або трохи менше.
Навіщо замочують гречку?
Проте не всім відомо, що швидке приготування — це лише маленький бонус. Замочувати кукурудзяну крупу перед варінням, так само як і перловку, гречкурис, необхідно, щоб звільнити мінерали від фітинової кислоти, яка перешкоджає засвоюваності організмом заліза, калію, магнію та інших життєво важливих речовин.