Як мити та готувати гречку?
насипати крупу 2-сантиметровим шаром, залити чистою водою на 3:00; помістити крупу в сито і промити під сильним струменем води; пересипати в ємність для пророщування, прикрити кількома шарами вологої марлі та накрити кришкою, забезпечивши доступ повітря; поставити гречку у тепле місце (18-24 ° С) на 12-24 годин.
Чи потрібно мити гречку перед тим, як варити?
Мити гречку перед варінням потрібно, щоб позбавитися фітинової кислоти … Фітинова кислота з'являється на крупах природним чином. Вона є складним ефіром, і головне, що про неї слід знати, це те, що вона не лише спотворює смак крупи, а й ускладнює її засвоєння.
Як правильно прожарити гречку?
АВТОР: Маргарита В. 1Розжарити без масла важку чавунну сковороду. 2Висипати гречану крупу на сковороду та прожарити хвилин 15, постійно помішуючи. 3Залити водою кімнатної температури на два пальці вище за рівень крупи, посолити, накрити кришкою, на повільному вогні довести до готовності.
Чи потрібно промивати гречку після замочування?
У багатьох джерелах стверджується, що фітинова кислота в гречаній крупі перешкоджає повноцінному засвоєнню поживних речовин та мікроелементів, тому гречу обов'язково потрібно промивати. По-перше, простим промиванням фітинову кислоту видалити з крупи точно не вдасться.
Чи потрібно зливати воду із гречки?
Кухарі з упевненістю відповідають: після приготування гречки необхідності у виливанні рідини немає. Більш того, у процесі приготування каші вся вода повинна або википіти, або вбратися в крупу. Просунуті кулінари підкреслюють: краще налити менше води. …
Чи потрібно солити гречку?
Багатьох цікавить звичайне питання: коли потрібно солити блюдо, щоб воно виходило ще краще. Рекомендується додавати спецію в той момент, коли вода з гречаною крупою закипить. У воду потрібно всипати сіль|соль|. На одну склянку крупи вистачить половини чайної ложки солі або трохи менше.
Чи можна їсти немиту гречку?
Не варто також забувати про те, що під час тривалого зберігання деякі виробники обробляють крупи спеціальними хімічними складами для захисту їх від шкідників та погодних умов. Зрештою вживати немиту гречку може бути не тільки корисно, а й відверто небезпечно для здоров'я.