Основною перевагою є високий вміст антоціанів, які запобігають низці захворювань, таких як рак та хвороби серця. Чорниця та лохина добре підходять для лікування діареї та проблем із зором. Обидві ягоди містять невелику кількість цукру, багато вітамінів і антиоксидантів і мають прекрасний смак. Основною перевагою є високий вміст антоціанів, які запобігають ряду захворювань, таких як рак і хвороби серця. Чорниця та лохина добре підходять для лікування діареї та проблем із зором. Обидві ягоди містять невелику кількість цукру, багато вітамінів і антиоксидантів і мають чудовий смак.11-Jul-2019
Чим відрізняється Голубика від чорниці?
Ягоди чорниці невеликі, темні кольори як зовні, так і всередині. Чорниця володарка досить великих ягідок, які мають зелену середину. Чорниця здатна пофарбувати своїм фіолетовим соком усе довкола. А от лохина має безбарвний сік.
Як правильно їсти чорницю?
Чорниці прикольно є з м'якими сирами, просто поряд класти. Ще прикольно лосось приготувати в чорничному маринаді, на кшталт як гравлакс роблять. Натерти рибу чорницею – буде фіолетова риба. Прямо пом'яти руками і натерти, можна ще збризкати це трохи алкоголем, добре для цього підійде «Крем де Кассіс».
Чим корисна чорниця для жінок?
В чорниці містяться багато елементів: вуглеводи, калій, магній та фосфор. Не слід забувати і про органічні кислоти, залізо, мідь та інші мінеральні речовини. Пантотенова кислота, що сприяє кращому обміну речовин, також міститься в чорниці, як і всілякі вітаміни: А, С, В1, В6, вітамін РР.
Які хвороби лікує лохина?
Чорниця покращує апетит, зміцнює стінки судин і вважається відмінним протизапальним, жовчогінним та сечогінним засобом. Також лохина перешкоджає прояву склерозу, захищає від радіоактивного випромінювання, знижує рівень цукру в крові та допомагає при шлункових та серцевих захворюваннях.
Що корисніше лохина або чорна смородина?
Дослідження показали, що плоди лохини бідніший чорної смородини цінними для здоров'я речовинами: у ній щонайменше вчетверо менше антоціанів (пігменти, що надають м'якоті фіолетовий колір) і в 38 разів менше вітаміну С. При цьому вирощування «блакитної ягоди» — клопітка справа, оскільки вона потребує кислих ґрунтів.