Чим відрізняється червоний базилік від зеленого

Чим фіолетовий базилік відрізняється від зеленого?

Чим відрізняються зелений і фіолетовий базилік У першого ніжніший, трохи солодкуватий смак з легким освіжаючим післясмаком. З ним роблять десерти, свіжі соки, напої, готують ароматну випічку. Фіолетовий базилік відрізняється жорстким, грубуватим смаком, що робить його гарною добавкою до м'яса і риби.

Чому зелений базилік?

Існує понад 150 сортів базиліка, але ботаніки ділять цю рослину на два основні види: зелений та фіолетовий. Незвичайний колір базиліку надають рослинні пігменти – антоціани. Чим яскравіший колір, тим цих речовин більше. "Ці речовини збагачують смак базиліка, він стає яскравішим.

Куди можна класти базилік?

Особливо цінується використання у кулінарії свіжого базиліка. При цьому молоде листя та пагони дрібно шаткують і додають у салати, закуски, бутербродні суміші, омлети, кнелі, маринади, соління, овочеві, бобові, м'ясні та рибні страви.

Як називається фіолетовий базилік?

У Росії ж найчастіше продається грузинський фіолетовий базилік — за смаком він трохи грубіший за зелений. … латиною базилік називається Ocimum basilicum: родова назва базиліка (ocimum) – похідне від грецького osme (запах), а видове (basilicum) перегукується з грецьким basilikos (царський).

Як інакше називають базилік?

Базилік також відомий під народними назвами Реган, Рейхан, Райхон, Реан і запашні волошки.

Чим корисний фіолетовий базилік?

Регулярне вживання сприяє ефективному очищенню організму від шлаків, покращує пам'ять, стимулює мозкову активність і добре зміцнює імунітет. Крім того, базилік має потужну тонізуючу дію.

Якого кольору має бути базилік?

Існує кілька десятків сортів базиліка із властивими кожному особливостями. Але всіх їх умовно відносять до двох груп — із листям зеленого чи фіолетового. кольори.

Куди можна додавати фіолетовий базилік?

Проте ця спеція куди більш багатогранна – базилік додають у супи, соління, консерви, готують з ним рибу, овочі та м'ясо.Сушений

  • котлети;
  • домашні ковбаси;
  • тушкована печінка, паштети;
  • соуси;
  • запіканки (овочеві, м'ясні);
  • супи (томатний, овочевий, м'ясний, рибний, з морепродуктами);
  • паста;
  • піца;

Related Post

суперфосфат калію інструкція із застосуваннясуперфосфат калію інструкція із застосування

ЗмістСкільки суперфосфату на цебро води?Як приготувати суперфосфат?Як розводити суперфосфат для помідорів?Коли годувати суперфосфатом?Скільки потрібно суперфосфату на 10 л води?Як приготувати розчин суперфосфату?Як розвести у воді суперфосфат?Скільки суперфосфату на цебро води?

блохи на редиску як позбутисяблохи на редиску як позбутися

ЗмістЧого боїться Хрестоцвіта блішка?Як позбутися хрестоцвітих блішок?Як вивести капустяну Блошку?Як боротися із Блошками?Де зимує Хрестоцвіта блішка?Як боротися з Хрестоцвітою Блошкою на полуниці?Як позбутися хрестоцвітої блішки на редиску?Чого боїться Хрестоцвіта блішка?

Борна кислота для томатів та огірків у відкритому ґрунтіБорна кислота для томатів та огірків у відкритому ґрунті

ЗмістЯк розвести борну кислоту для обприскування томатів та огірків?Чи можна обприскувати огірки борною кислотою?Чи потрібно обприскувати огірки борною кислотою?Скільки грам борної кислоти потрібно для обприскування помідорів?Як приготувати розчин із борної