Чому кавун у середині пухкий?
Запитуючи: «Чому кавун усередині пухкий і зовсім не смачний?», покупець може натрапити на плід, який давно неправильно зберігався. Пари тижнів на пекучому сонці достатньо, щоб відірваний від батоги кавун почав втрачати вологу, а його м'якоть набувала вигляду сухих рудуватих або біліх крупинок.
Чому кавун шорсткий?
Оптимальна маса кавуна – Від 8 до 12 кг. Щільна, тверда і гладка на дотик шкірка кавуна говорить про його рівномірний розвиток під час наливу. Шорстка і горбиста шкірка з'являється при використанні стимуляторів росту та підвищених доз нітратів під час активного плодоношення, а також у перезрілих кавунів.
Чому кавун світло-рожевий?
Визначити на око нітратне кавун неможливо, якщо він не розрізаний. Ягоду не варто навіть куштувати, якщо її м'якоть пронизана жовтими або світло-жовтими волокнами або має фіолетовий відтінок. Якщо розмочити м'якоть нітратного кавуна у воді, то вона через підвищений вміст нітратів стане червоною або рожевий.
Як у домашніх умовах перевірити кавун на нітрати?
Для перевірки кавуна на нітрати в домашніх умовах Досить відрізати невеликий шматочок «ягоди» і потовкти її трохи в склянці дистильованої води (або прокип'яченої звичайної). При наявності нітратів – вода забарвиться у червоний колір.
Чому фарбує кавун?
Щоб перевірити кавун на вміст нітратів і уникнути отруєння, опустіть шматочок м'якоті в чисту воду кімнатної температури. Якщо ягода небезпечна, вода забарвиться у насичений рожевий колір.
Чому кавун може бути білим?
Кутаста плямистість – наслідок впливу комах на кавуни. Спочатку білі сіруватим відливом стає листя, потім опадають гілки і стебла. Зростання плодів при бактеріозі припиняється, вони стають м'якими та прозорими. Остання стадія – кавун стає білий повністю всередині.
Як дізнатися кавун натуральний чи ні?
Правильний кавун злегка пофарбує воду в блідо-рожевий колір, сама вода трохи помутнішає. Якщо в кавун нітрати, вода забарвиться в яскраво-рожевий або червоний колір із домішкою фіолетового. М'якуш у більшості кавунів рожевих відтінків, лише деякі мають яскраво-червоний колір, і це невеликі плоди.