Сорт білої редьки, що зветься Дайкон, дуже популярний на території Японії. Для цього різновиду властивий ніжніший і менш гострий смак. Ще однією яскраво вираженою відмінністю є витягнута форма редьки Дайкон. Jun 15, 2021
Як називають білу редьку?
Засолений дайкон (monla gyin) популярний у Бірмі як самостійна страва або у складі салату. У східноєвропейських кухнях дайкон відомий як «біла редька», подається в салатах на олії, іноді зі сметаною або вершками.
Яка користь від білої редьки?
Корисні властивості редьки білої Сира редька має противірусні властивості. У профілактичних цілях використовують при застудних захворюваннях. Гостроту та специфічний смак редьки надають фітонциди, які, до речі, є сильним імуностимулюючим засобом (calorizator).
Чим корисна біла редька дайкон?
Завдяки високому вмісту вітамінів дайкон зміцнює імунітет, яке фітонциди вбивають мікробів. Дайкон виводить з організму надлишки рідини, очищає печінку та нирки, стимулює роботу шлунка та кишечника і навіть здатний розчиняти камені у жовчному міхурі.
Чим корисна редька для жінок?
Редька більше чим корисна для жінок. Вона допомагає нормалізувати менструальний цикл при гормональних збоях, зменшує болючі відчуття. Вживання коренеплоду у складі салатів стабілізує емоційне тло в клімактеричний період. Свіжий сік з медом підвищує лактацію у матерів-годувальниць.
Як називають редьку?
Редька китайська (Лобо) Лобо ще називають редькою маргеланської. Коренеплоди круглої, циліндричної або витягнуто-подовженої форми. Коренеплід за кольором може бути світло-або темно-зеленим, рожево-червоним, фіолетово-бузковим та інших забарвлень або відтінків.
Чим відрізняється біла редька від дайкон?
Його називають білим редис, японської чи китайської редькою. Дайкон відрізняється більш м'яким смаком, у ньому дуже мало гірчичних ефірних масел, тому цей овоч набагато м'якше обходиться із серцем, шлунком та печінкою – його можна вживати практично всім.
Скільки можна їсти білої редьки?
Редьку можна їсти сирої, але треба її чистити. Найкраще додати коренеплід у салати, щоб збільшити рівень корисних вітамінів та мінералів, що надходять до організму. Не слід вживати більше 200 грамів продукту на день.