Які хвороби мають помідори?
Грибкові хвороби томатів
- Фітофтороз пасльонових
- Південний фітофтороз томатів
- Альтернаріоз (суха плямистість листя, макроспоріоз) та гнилизна плодів томату
- Фомоз або бура гнилизна томата
- Дідимеллез, або рак стебел томату
- Септоріоз або біла плямистість листя
- Стемфіліум або сіра плямистість листя
- Сіра гнилизна томата
Чому зморщуються помідори?
Нестача вологи Рослина втрачає тургор. Листя томату повисають і разом з молодими стеблами набувають тьмяно-зеленого кольору. Можуть зморщуватися і жовтіти.
Чого не вистачає помідорів?
Основними поживними елементами для томатів є азот, фосфор, калій. Потім ідуть кальцій, сірка, магній. … Недолік чи надлишок калію (К) Недолік чи надлишок кальцію (Са)
Чим корисні помідори для організму?
Томати містять багато вітаміну А та вітаміну К, а також значну кількість вітамінів групи В, фолієвої кислоти та тіаміну. Один томат забезпечує близько 40% добової потреби у вітаміні С. Також помідори – хороше джерело заліза, калію, марганцю, магнію, фосфору та міді.
Чим лікувати хвороби помідорів?
Але що робити, якщо томати вже захворіли? Класичний варіант: обробити рослини хлорокисом міді (ХОМ) – 40 г на 10 л води. Непогано допомагають фунгіциди: "Купроксат", "Ордан", "Курзат", "Танос".
Чому скручується листя у помідорів?
А якщо серйозно, основна причина скручування листя у помідорів – Порушення агротехніки, тобто занадто висока температура, брак вологи або живлення. І перше, що потрібно зробити, коли побачили скручене листя на томатах – провітрити теплицю.
Чому сохне стебло у томатів?
Після зав'язування плодів томатів починають засихати стебла рослин. В чому причина? Джерело інфекції – заражений грибними хворобами ґрунт та рослинні залишки. У захищеному ґрунті захворювання особливо проявляється при загущених посадках, слабкому провітрюванні та підвищеній вологості повітря та ґрунту.
Чому м'які помідори?
М'якими і несмачними плоди стають ще й у тому випадку, якщо їх перенаситити, або не додати добрива. Особливо цим грішать любителі азоту, щоб вони швидше та краще росли. Результат – томати швидко дозрівають, а ось їхній смак залишає бажати кращого.