Хвороби аґрусу: бокальчаста іржа, борошниста роса (сферотека), септоріоз (біла плямистість), крайовий некроз листя (усихання країв листя)
Чому псуються ягоди агрусу?
Однією з головних причин подібних проявів є грибкове захворювання, як борошниста роса. У цьому випадку простір усередині ягід спочатку поступово наповнюється білою гниллю, а потім вони темніють і усихають прямо на кущі.
Чим прибрати білий наліт на ягодах аґрусу?
Настій деревної золи. 1 кг золи замочують у 10 л підігрітої води, добре розмішують і дають настоятися кілька днів. Отриманий зольний настій фільтрують, а потім тричі обробляють ними кущі аґрусу, на яких є білий наліт, роблячи проміжки між застосуваннями 2 дні
Як боротися із хворобою аґрусу?
Ранне весняне обливання кущів аґрусу окропом частково знищує суперечки грибка. 2. Потім можна провести обробку аґрусу і грунту навколо нього 3-х процентною бордоською сумішшю або розчином кальцинованої соди (50 г соди на 10 л води), додавши туди господарського мила, для кращої прилипання розчину.
Чим обробити ягоди агрусу?
Обробіть кущі аґрусу і ґрунт під ними розчином Нітрофена або трипроцентним розчином залізного купоросу, або однопроцентним розчином мідного купоросу. Непогано зарекомендували себе у боротьбі з цим головним ворогом аґрусу такі препарати, як Фундазол, Хорус та Топаз.
Чому ягоди агрусу дрібні?
Для вирощування аґрусу Вкрай важливими є належна підготовка грунту та добрива, оскільки культура відноситься до «жадібних їдців» поживних речовин. Дефіцит підгодівлі позначиться на ягодах – Вони будуть занадто дрібні, м'які чи деформовані.
Чому ягоди агрусу як варені?
Найочевидніша причина того, що ягоди "зварилися" ще до того, як їх зняли з куща смородини, аґрусу або їх гібридів, – гнилизна. Найчастіше таке відбувається з появою сірої гнилі, рідше – моніліозу/плодової гнилі. Непоказному вигляд ягід можуть сприяти і дії агрусу агрусу.
Чому ягоди агрусу покриваються білим нальотом?
Борошниста роса – вкрай небезпечна для аґрусу грибкове захворювання, збудником якого є кілька видів грибка. … На листі, пагонах і навіть плодах аґрусу з'являється білий рихлий наліт, що зовні нагадує шар борошна.