Орієнтовно всі коренеплоди проріджують 2-3 рази. Першу проривку проводять після масового сходу не раніше 2-3 тижнів. Другу – при сформуванні коренеплоду пучкової стиглості, що використовується в їжу (редис). Третю – за необхідності остаточного формування густоти стояння (морква, буряк).Jul 5, 2016
Коли потрібно проріджувати моркву?
Перше проріджування сходів проводять з появою перших двох листочків з відривом 1,5-3 див. Проріджування Найзручніше робити пінцетом. Щоб рослини легше було висмикувати, сходи попередньо рясно поливають.
Коли можна проріджувати буряк?
При посадці буряків насінням у відкритий ґрунт перший раз проріджувати сходи необхідно, коли з'явиться справжній листочок. Оптимальні умови для проріджування: вологий ґрунт (після дощу чи поливу) та, бажано, похмурий день. Схід проріджують, Залишаючи між ними відстань 3-4 або 7-8 см.
Навіщо проріджувати моркву та буряк?
Схід буряків і моркви (а також редис) потрібно проріджувати для того, щоб дати місце для нормального розвитку коренеплодів.
Навіщо потрібно проріджувати сходи?
при проріджуванні йде відбір найкращих сходів — сильніших і життєздатних, які дадуть відмінний урожай; густо посаджені рослини в боротьбі за місце під сонцем тягнуться на зріст вгору, внаслідок чого коренева система розвиватиметься гірше.
Коли обприскувати моркву від морквяної мухи?
Найменш трудомісткий (але досить витратний) метод передбачає використання біопрепаратів від шкідників. Під час літа мухи, тобто у травні та липні, обприскують грядки з морквою біопрепаратом "Дачник". Для людей та тварин він нешкідливий, а ось шкідника до посадок не підпустить.
На якій відстані потрібно садити моркву?
Насіння моркви не можна сіяти глибоко в землю, бо вони довше проростатимуть. Оптимально поміщати їх у ґрунт на 2-3 сантиметри. Відстань між насінням має бути від 1 до 3 сантиметрів, але краще садити їх через 2 сантиметри.
Коли розсаджувати буряк?
Для вирішення питання рекомендують розсаджувати буряк один від одного. Молоді сходи здебільшого на новому місці приживаються непогано. Найкращий час для пересадки, коли у цих культурних рослин коренеплоди стануть розміром з горіх або трохи більше.