Перший раз картопля підгортаютьколи кущі досягнуть висоти 15-20 см. Це кінець травня – початок червня. Їх засипають по нижнє листя. Можна, можливо трохи вище, але важливо, щоб верхівка була на поверхні.
Як правильно підгортати картоплю?
Найперше підгортання можна здійснювати як мотоблоком, так і вручну, тобто мотикою, далі бажано використовувати саме мотику, тобто ручний інструмент, хоча якщо ви професійно володієте мотоблоком, то цілком допустимо застосовувати і його.
Коли робити сліпе підгортання картоплі?
Найкраще займатися підгортанням після дощу. Користь подвійна. По-перше, вологий ґрунт не обсипається з гребеня. По-друге, підсипаючи до основи стебел насичений вологою ґрунт, ми стимулюємо утворення додаткових столонів (підземних пагонів, на яких утворюються бульби картоплі) – а це збільшення врожаю.
Коли і навіщо підгортати картоплю?
Дана процедура необхідна картоплі, щоб розвивалися вже наявні бульби та утворювалися нові. Захід полягає в обробці міжряддя, в процесі якого відбувається пригрибування ґрунту до стебла та утворення горбків. Підгортати необхідно по досягненні картоплі 20 сантиметрів завдовжки.
Для чого потрібно підгортати?
Підгортання є екологічно чистою альтернативою використання гербіцидів у сільському господарстві, що передбачає боротьбу з бур'янами у всі періоди вирощування культурних рослин.
Чи можна підгортати картоплю в посуху?
Підгортання картоплі Це потрібно для того, щоб захистити бульби від сонця, утримати воду, а також сприяти хорошому припливу повітря до коріння картоплі. Особливо слід проводити підгортання на глинистих ґрунтах та суглинках, на пісковиках ця процедура, навпаки, не має сенсу, пише "Город.
Коли можна починати копати картоплю?
Вважається, що найкращий час для викопування картоплі для зберігання – перші дні вересня. Бажано сухі та сонячні. Тому що, по-перше, копати під дощем – не найприємніше заняття, а по-друге, після цього бульби доведеться довго сушити.
Чому підгортання картоплі сприяє підвищенню її врожайності?
1) Підгортання стимулює утворення придаткових коренів, отже, збільшує масу кореневої системи. 2) В результаті покращується кореневе харчування та підвищується врожайність картоплі.