Починають стригти бірючину практично з моменту посадки: як тільки саджанець освоїться у відкритому грунті і рушить у зріст, укоротіть злегка верхівки його пагонів, щоб стимулювати кущіння, а коли пагони відростуть на 10-15 см, проведіть повторну обрізку – такі маніпуляції проводять протягом двох років, поки рослина …Jan 9, 2019
Як розвести Бірючину?
Бірючину можна розмножити насінням, відведеннями, кореневими нащадками або поростю від пня. Живцями бірючина легко розмножується влітку (у холодному парнику) або восени (у відкритому ґрунті).
Коли розмножувати Бірючину?
Розмноження бірючини живцями Зрізання слід проводити тоді, коли цвітіння практично закінчиться, при цьому вибирають зрілі і розвинені втечі. Живці в довжину повинні досягати 10-12 сантиметрів.
Коли цвіте бирючина?
До кінцевої висоти зростає приблизно 10-20 років. 70 років. білі, жовті, дзвонові, з жовтуватим відтінком, 1 см. Цвіте з третього тижня червня – до другого тижня липня.
Як часто потрібно стригти бірючина?
Сформовані живоплоти потребують обрізки всього один-два рази на рік; зазвичай буває достатньо однієї обрізки у серпні. Але дуже сильнорослі рослини вже до середини літа набувають неакуратного вигляду. Для підтримки їх форми проводьте дворазову стрижку — у червні та наприкінці серпня.
Як зробити живопліт з бірючини?
Для посадки бірючини ділянку перекопують і розрівнюють. На місці майбутніх огорож шнуром або мотузкою розмічають прямі лінії і кути, вздовж яких викопують траншей глибиною 60 і шириною 50 см. На дно укладають шар перегною, поверх нього траву, тирсу або листя.
Як розмножити кущі живоплоту?
Наприкінці квітня потрібно зрізати з куща невеликі, довжиною близько 10-12 см, пагони, поставити їх на добу в розчин для коренеутворення (наприклад, "Корневін", "Корнерост", "Радіфарм" та ін.), потім посадити в горщики або скриньки і поставити в саду, в півтіні від дерев або чагарників.
Чи можна їсти Бірючину?
Рослина неїстівна, отруйна. Хімічний склад. Бірючина складається з безлічі корисних речовин – це дубильні речовини, фенол, смола, сирингозид, вітамін С, рослинний алкалоїд, цукор, каротиноїд, флавоноїд, ефірні олії, глюкозиди, рутинозиди ціанідину, глюкозиди мальвідіна, жирні олії.