Куди можна додавати стебло селери?
Його, як говорилося, можна додавати у пюре, кремові супи або рагу, запікати, а також смажити. Варені, смажені та тушковані черешки селери хороші у поєднанні з овочами, м'ясом, рибою, птицею, грибами та різними жирними стравами.
Куди можна додавати листя селери?
Дрібно нарізаними листям можна посипати будь-які страви, як петрушкою або кропом – супи, овочі, м'ясо, а також додати у салати. 4. Листя селери добре поєднуються з нутом, можна, можливо змішати їх у салаті, додавши туди порізані стебла та червону цибулю.
Як можна використовувати черешковий селера?
Стебла можна вживати як в сирому, так і в тушкованому вигляді, наприклад, з м'ясними продуктами або іншими улюбленими овочами. Крім цього, їх можна маринувати та засолювати. Соковиті та м'які стебла ідеально впишуться як додатковий інгредієнт практично у будь-який салат.
Як можна використовувати селера?
Використовують як приправу до овочів, бобових, м'яса та птиці. Закладається у маринади. Коріння застосовують в основному при приготуванні супів, тушкованих страв, солінь. Листя селери можна використовувати як альтернативу петрушки.
Який на смак має бути селера?
У селери характерний терпкий аромат і пряний, солодкувато-гіркий смак… Селера – це і бульба, і черешок, і зелень, і насіння. У селери характерний терпкий аромат і пряний, солодкувато-гіркий смак.
Де використовується коренева селера?
В їжу використовують усі частини селери, але взимку особливо цінуються коренеплоди рослини. Їх їдять у сирому вигляді, додають у салати, супи; запікають, варять, смажать, а також висушують, перетирають і використовують як приправа.
Чи можна заморозити листя селери?
Заморожування листя селери Дрібно нарізати листя. Перекласти у пакет, щільно закрити. Так як зелень селери дуже ароматна, рекомендую заморожувати її в 2-3 пакетах, щоб запобігти поширенню запаху в морозильній камері. Термін зберігання замороженого селери 10-12 місяців при -18 градусах.
Чи можна їсти бадилля селери?
Відомо близько 20 видів цього овочу. Селера має великий бульбу – корінь, соковиті черешки та бадилля, схожу на петрушку Усі частини вживаються для харчування.