Чи можна закопувати картопляне бадилля в землю?
Щоправда, картопляне бадилля на час викопування бульб майже повністю засихає, і тут питань немає: спалити її — простіше простого. Якщо ж хвороб цих рослин не було, бадилля можна залишити на грядках: за зиму вона перегниє, виморозиться, і навесні її можна, можливо буде заправити у ґрунт.
Чи можна залишати бадилля на грядці?
За відсутності захворювань бадилля від картоплі та помідорів можна, можливо просто залишити на грядках. Вона навесні перегниє, добре проморозиться, після чого її можна, можливо перекопувати разом із ґрунтом. За бажання відправити цю бадилля у компост треба присипати її там землею, після чого полити 0,5%-м розчином мідного купоросу.
Чи можна класти в компост бадилля помідорів?
Не можна, можливо, а потрібно. У правильно організованій компостний купі багато хвороботворних мікробів і грибків гинуть. Від роботи гнильних бактерій компост розорюється і мікроби гинуть.
Що зробити з бадиллям від помідорів?
Так само бадилля томатів (навіть не подрібнену) можна використовувати як мульчу та на овочевих грядках – просто розкладаючи її в підсушеному вигляді в міжряддях. Бадилля чудово впорається зі своїм завданням. Урожайність та краса цвітіння рослин часто залежать від того, чим вони замульчовані.
Що зробити з картоплею?
Картопляне бадилля укладають товстим шаром у ствольні дерева. Виходить природне укриття, що захищає кореневу систему взимку від морозу. Крім того бадилля не дає рости бур'янам та відлякує шкідників, а після перегнивання виходить добрива.
Що зробити з морквяним бадиллям?
Що робити з бадиллям моркви
- Котлети та оладки Бадилля моркви відмінно підходить для приготування м'ясних котлет або оладок. …
- Зелений соус З морквяної бадилля виходить чудовий зелений соус, який відмінно поєднується з дичиною, м'ясними, рибними та овочевими стравами. …
- Гарнір із моркви …
- Квашена бадилля …
- Смажена бадилля
Що можна зробити з бурякового бадилля?
Найпростіше використання буряковий бадилля – Салат. Варіацій салатів – маса, можна почати з блюда, де бадилля використовується сирий. Для заправки: 120-130 мл оливкової олії