Чи можна використати заморожену капусту?
Білокочанну капусту можна заморожувати, але використовувати її після розморожування можна, можливо не у всіх рецептах. Заморожена капуста підійде тільки для приготування гарячих страв – борщу, капустняку, голубців або начинки пирогів. У салат покласти її не вдасться. Після заморозки овоч стане м'яким і хрустким.
Чи можна використати заморожену капусту в борщі?
Слід пам'ятати, що після розморожування заготовленої капусти вона не буде хрусткою на смак і, відповідно, буде непридатною для приготування салатів. Зате така капуста відмінно підійде для таких страв, як голубці, борщ чи солянка. Капусту можна заморожувати листами або дрібно нашатковану.
Як зберігати капусту?
Найпростіший і тому дуже популярний спосіб – зберігання капусти у ящиках чи картонних коробках. У них качани укладають в один шар так, щоб овочі не торкалися один одного. Також у льоху капусту можна, можливо зберігати на полицях (стелажі) шириною не менше 20 см і висотою близько 30 см.
Як правильно зберігати капусту на зиму?
Великий урожай капусти в холодильник, звичайно, не поміститься, але кілька качанів – просто. Зазвичай їх щільно загортають у харчову плівку, а потім укладають у «зону свіжості» або спеціальний ящик для овочів. Можна обернути капусту папером покласти в поліетиленовий пакет, а потім покласти в холодильник.
Як приготувати капусту?
Закип'ятіть у каструлі воду. Зверху розмістіть друшляк, сито або спеціальну підставку для варіння на пару так, щоб вони не торкалися води. Викладіть туди кольорову капусту та накрийте кришкою. Готуйте овоч на середньому вогні 15-20 хвилин, залежно від бажаної м'якості.
Скільки можна тримати заморожену капусту?
Термін зберігання замороженої капусти – До 10 місяців. При заморожуванні у морозильних камерах капуста потрапляє у температуру -18°С. За такої температури її і слідує зберігати.
Як заморозити капусту?
Помістіть нашатковану капусту в морозильну камеру для зберігання. Продукт краще і швидше замерзне, якщо розкласти його на дні ящика (ближче до радіатора або дна морозильної камери). Встановіть температуру не вище – 18 градусів. Тримайте до 10 місяців.