Нут – джерело магнію та калію, які важливі для здоров'я серця, а розчинна клітковина знижує рівень тригліцеридів та «поганого» холестерину ЛПНГ, що викликає серцеві захворювання. Регулярне включення нута в раціон може знизити ризик онкології.
Чим корисний нут для жінок?
Користь нута для жінок Нут містить омега-3 і 6 і вітамін Е, за рахунок чого він позитивно впливає на стан шкіри, волосся та нігтів. … Також цей продукт позитивно впливає на жіночу репродуктивну систему і за відсутності протипоказань рекомендується вживати майбутніх мам.
Чи можна їсти нут у сирому вигляді?
Нут у кулінарії Цікаво, що нут їдять і сирим – розмочують його протягом 8-10 годин, а потім добре промивають та їдять. Так у ньому зберігається максимум корисних речовин, проте якщо у вас проблеми з ШКТ, сирий горох краще не є.
Чим корисний нут для організму?
Про корисні властивості нута можна говорити нескінченно: він багатий кремнієм, магнієм, кальцієм, калієм, фосфором, марганцем та залізом. У ньому також чимало жирних кислот омега-3 та омега-6 та вітамінів, необхідних для нормального функціонування організму.
Який вітамін у Нуті?
Склад та корисні властивості нуту Нут містить вітаміни групи В, особливо багато в ньому вітамін А В2, який необхідний для нормального тканинного дихання та окисно-відновних реакцій.
Як правильно їсти нут?
Найкраще готувати відвареною нут. Спочатку слід замочити горох на кілька годин, відварити. З відвареного нута можна приготувати салат, додавши зелень і присмачивши лимонним соком. З пророщених зерен нута також готують безліч страв, які мають своєрідний горіховий смак та дуже подобаються дітям.
Чим корисний турецький горох?
Нут містить близько 20-30% білка, 50-60% вуглеводів та до 7% корисних жирів, а також цинк, фолієву кислоту, фосфор, калій, магній, лізин, вітаміни B1 та B6. Турецький горох містить розчинні та нерозчинні харчові волокна, які позитивно впливають на ШКТ.
Навіщо корисний хумус?
Хумус багатий вітамінами В1, В2, В5, В6, В9, РР, С, Е, К та мікроелементами: цинком, селеном, міддю, марганцем, фосфором, залізом, магнієм, натрієм, калієм, кальцієм. Страва благотворно впливає на загальне самопочуття, покращує стан шкіри, активізує роботу мозку.