Як позбутися вогневки на червоній смородині?
Аптечна ромашка. Настій готують із 50 г квітів та 5 л води. Тару накривають кришкою і загортають у рушник. Застиглим засобом обприскують смородину з метою профілактики під час початку цвітіння та появи метеликів вогнівки.
Як боротися зі шкідниками смородини та аґрусу?
Перед цвітінням та після нього кущі смородини та аґрусу обробляють розчинами інсектицидів (Іскра, Фуфанон-Нова). Для профілактики перед цвітінням землю під кущем мульчують торфом або компостом, а пізно восени грунт ретельно рихлять і підгортають кущі.
Чим обробити смородину та аґрус восени?
Обробку смородини та аґрусу традиційно проводять у середині осені. Обприскайте кущі 3%-ним розчином бордоської рідини або розчином хлорокису міді (40 г препарату розведіть на 10 л води).
Як боротися з Огнівкою народними засобами?
Народними засобами
- Гірчичний настій. У відрі води розводять 100 г сухої гірчиці, настоюють 2 діб за кімнатної температури, фільтрують і з'єднують з водою, що перевищує обсяг настою в 2 рази.
- Екстракт хвої. …
- Настій із томатного бадилля. …
- Розчин деревної золи та мила. …
- Розчин із порошку бузини. …
- Настій аптечної ромашки.
Як знищити Огнівку?
Від шкідника виявилися ефективними такі контактні препарати, як Децис Профі, Актеллік (6 мл на 6 л води), а також препарати, що містять лямбда-цигалотрін – Енжіо, Оперкот. Обов'язково потрібно поєднувати їх із препаратами системної дії, наприклад, Конфідор Максі або Актара.
Чому червоніють листя чорної смородини?
Червоні плями на листі червоної, чорної та білої смородини можуть виникнути внаслідок антракнозу. Ця грибкова хвороба стримує зростання пагонів на чагарнику, знижує врожайність та смакові якості ягід. … Потім ці плями зливаються і стають бурими, а листя на чагарнику жовтіють та сохнуть.
Як боротися зі шкідниками смородини?
Весною при виявленні на смородині метеликів чи гусениць п'ядениці, потрібно обробити їх біопрепаратом «Фітоверм». Вогнівка. Велика шкода смородині наносять ненажерливі личинки цього абсолютно невинного метелика. Вони обволікають павутинкою вже дозрілі ягоди, проникають усередину і висмоктують із них весь сік.