В Росії заборонено тільки виробництво олії з насіння петрушки кучерявий, вирощувати і їсти саму зелень законно.May 22, 2021
Чим небезпечна олія насіння петрушки кучерявої?
Натомість фахівцям давно відомо: в оболонці насіння кучерявої петрушки міститься потужне психоактивне речовина, із якого виробляють амфетаміни – миристицин. Він є в кропі, селери, кмині.
Чому не можна вирощувати петрушку?
Насіння петрушки кучерявою потрапили до списку заборонених рослин тому, що з них можна приготувати небезпечну для здоров'я людини олію, пояснив Корчаго. Через це їх включили до СанПіН «Гігієнічні вимоги безпеки та харчової цінності харчових продуктів».
Чому в Росії заборонили насіння петрушки?
Цей момент роз'яснив росіянам у розмові з агенцією «Прайм» правозахисник, адвокат Євген Корчаго. За його словами, до списку заборонених рослин включили саме насіння петрушки кучерявий, оскільки з них «можна приготувати небезпечну для здоров'я людини олію».
Чим небезпечна петрушка?
Насправді з великими дозами або у концентрованій формі від петрушки можна отримати надлишок оксалатів – солей, які здатні викликати зростання каміння і в нирках, і в жовчному міхурі. У Мережі ще запевняють: петрушка ефективніше ліків лікує рак.
Чому кучерява петрушка заборонена?
Росспоживнагляд зарахував петрушку кучеряву до рослин, що містять сильнодіючі наркотичні та отруйні речовини, у 2011 році. У Федеральній службі з контролю за обігом наркотиків (скасована у 2016 році) також пояснювали, що заборона стосується лише насіння.
Для чого потрібна олія петрушки?
Властивості ефірного олії петрушки: – протиревматичне, протизапальне, спазмолітичне (знімає м'язову напругу, полегшує стан при забоях, синцях, зменшує суглобові та м'язові болі; застосовується при артриті, ревматизмі). – відлякує комарів та інших комах, – антиоксидант.
Чому заборонили кучеряву петрушку?
Юрист Євген Корчаго роз'яснив російським дачникам заборона на петрушку, повідомляє Лента. … За його словами, насіння петрушки кучерявої, з яких можна приготувати небезпечне для життя масло, включені до СанПіН «Гігієнічні вимоги безпеки та харчової цінності харчових продуктів» та заборонені.