Що робити, якщо немає зав'язі на помідорах?
Причина відсутності зав'язей у квітучих томатів може ховатися в надлишкових підживленнях азотними добривами. Кущі начебто й потужні, а «народити» нічого не можуть. У цей період рослинам потрібні насамперед калій та фосфор. Для успішного запилення рівень вологості всередині теплиці повинен бути в межах від 40 до 70%.
Чому помідори цвітуть, але не зав'язуються плоди?
За відсутності провітрювання температура в теплицях та парниках може сягати 40°С, або навіть більше. У той же час, пилок томатів стає стерильним вже за 30-32°С. Тобто квіти є, а от зав'язей можна не чекати навіть за наявності комах-запилювачів у теплиці.
Коли мають зав'язуватися помідори?
Процес зав'язування у томатів найбільше успішно протікає при температурі 22 – 23 градуси. Для кращого запилення деякі любителі томатів струшують кущі. У теплицях цей прийом дуже корисний, а у відкритому ґрунті роботу струшування робить вітер. Ось чому кажуть, що томати люблять гарне провітрювання.
Чому не зав'язуються помідори та що робити?
Не зав'язуються Помідори У Теплиці: Основні причини
- Для утворення зав'язей томатів потрібні певні умови
- Не квітки, що опилилися, сохнуть і обсипаються
- Листя, що скручується – ознака нестачі вологи
- Багато хвороб не піддаються лікуванню, уражені ними рослини необхідно видалити з теплиці
Чим обробити помідори збільшення зав'язі?
2:275:47Suggested clip 52 secondsнайкращий спосіб збільшити зав'язь на томатах! борна кислота – YouTubeYouTube
Як збільшити зав'язі томатів?
При занадто великій вологості пилок збирається в грудочки і запилення не може статися. Тому теплиці в теплу пору вночі краще залишати відкритими, щоб зайве не збільшувати вологість. збільшення числа зав'язей томатів сприяє легке потряхування рослин томатів. Його краще проводити в ранковий час.
Чому не наливаються помідори?
При її значенні нижче +15 і вище +35 C практично припиняється вироблення лікопіну, який відповідає за дозрівання плодів. В результаті плоди або залишаться зеленими, або лише трохи пожовкнуть, але як слід не почервоніють. Багато ультрафіолету також може уповільнити почервоніння томатів.