Як правильно формувати гарбуз?
При формуванні гарбуза о дві батогиКрім основного стебла, зберігається ще одна бічна втеча, найбільш міцна і пружна. На основному стеблі зберігаються одна – дві зав'язі, на бічній батоги залишають один плід і прищипують точку зростання після п'ятого листка.
Чи потрібно обрізати гарбуз?
Прищипувати зовсім не обов'язково, але можна, можливо. Тут у чому полягає справа. Зазвичай плоди формуються або кінцях батігів першого порядку, або на відплетках. Якщо місця мало, то прищипнути можна, можливо при досягненні довжини в 1м, коли батіг вже стелиться по землі.
Чи потрібно пасинкувати гарбуз?
Пасинки гарбуза видаляти потрібно обов'язково, адже вони лише відтягують на себе поживні речовини та формують зелену масу, але не плоди. Кількість плодів на одній рослині також можна відрегулювати – краще нехай буде 5-6 великих гарбузів, ніж багато дрібних тиць із кулак. Пасинкування гарбуза слід робити вчасно.
Як прищипувати гарбуз та кабачки?
На центральній втечі видаляють пустоцвіти та прищипують верхівку на 1,0-1,5 см. Почнеться бічне розгалуження, на пагонах яких розташовуються жіночі квіти, що формують урожай. Бічних пагонів на кущі залишають 2-3-4 трохи більше. Інші видаляють.
Як зрозуміти Стиглий гарбуз чи ні?
Суха плодоніжка, що здеревіла, означає, що поживні речовини до плоду з листя і стебел більше не надходять. Тобто, гарбуз повністю дозріла; Зміна забарвлення гарбуза, Вияв або, навпаки, потьмяніння смужок говорить про її стиглість; Твердіння шкірки теж привід задуматися про збирання врожаю.
Як правильно виростити гарний гарбуз?
Посадка гарбуза Насіння висівають відразу на грядки після 25 травня на глибину 3-5 см. У кожну лунку висівають по 3 насіння, а коли з'являться сходи, залишають одну найсильнішу рослину. Все залишати не можна – вони заважатимуть один одному і врожай вийде дуже невеликий.
Чи можна їсти не зрілий гарбуз?
Чим вище відсоток крохмалю в гарбуз, тим краще вона зберігається і тим цукристіше стає при зберіганні. Чим вище концентрація каротину, тим інтенсивніше фарбування м'якоті. … Гарбуз можна їсти і недозрілою (наприклад, у салатах), але, як правило, вона стає набагато смачнішою, коли трохи лежить.