Зміст
- Скільки треба цукру на 1 кг чорної смородини?
- Як можна зберегти на зиму смородину?
- Чи потрібно мити смородину перед варінням варення?
- Як укрити кущі смородини на зиму?
- Як зберігати протерту смородину з цукром?
- Яка користь від чорної смородини?
- Як зберегти смородину у свіжому вигляді?
- Як зберегти вітаміни у чорній смородині на зиму?
Скільки треба цукру на 1 кг чорної смородини?
Склад:
- 1 кг ягід чорної смородини (1 літр смородини важить приблизно 700 грам)
- 1,5-2 кг цукрового піску
Як можна зберегти на зиму смородину?
СмородинаЦе найбільш щадний спосіб консервації, при якому максимально зберігаються всі корисні речовини, оскільки смородина не проходить теплової обробки. Щоб зберегти врожай без варіння, ягоди миють і дають висохнути, розсипавши в один шар чистої тканини.
Чи потрібно мити смородину перед варінням варення?
Рецепт приготування варення: Ягоди смородини. потрібно перебрати від зайвого сміття. Ретельно вимити смородину безпосередньо перед початком варіння. Пересипати в каструлю.
Як укрити кущі смородини на зиму?
Необхідно якнайретельніше підготувати рослину до зимівлі, зазвичай кущі нахиляють до землі і пришпилюють пагони до її поверхні. Основу куща потрібно замульчувати компостом або перегноєм, шаром 5-10 см, після чого можна укрити кущ нетканим покривним матеріалом.
Як зберігати протерту смородину з цукром?
Закрити банки чистими кришками та прибрати варення на зберігання. Таке варення можна зберігати навіть за кімнатної температури. Якщо цукру додати менше, тоді варення зберігати тільки в холодильнику чи льоху. Приємного вам чаювання та міцного здоров'я!
Яка користь від чорної смородини?
Чорна смородина – справжнє джерело корисних речовин. Вона містить вітаміни (С, Е, К, Р, групи В), гамма-ліноленову кислоту, каротини, пектини, поліфеноли, антоціани, флавоноїди, антиоксиданти, мінерали, дубильні речовини, ефірні олії. Лідером за вмістом вітаміну С вважається лимон.
Як зберегти смородину у свіжому вигляді?
Способи заготівлі зібраної смородини зберегти смородину свіжою у зимову пору року існує три основні методи зберігання: сушіння; заморожування; перетирання із цукром.
Як зберегти вітаміни у чорній смородині на зиму?
Смородина, протерта з цукром. чорної смородини називають «варенням без варіння». Приготовлена таким чином ягода повністю зберігає свої смакові та корисні властивості. Зберігати таке «варення без варіння» потрібне лише у холодильнику чи льоху. На 1 кг ягід потрібно близько 2 кг цукрового піску.