Що можна робити з чорноплідною горобиною?
Варення та джеми Як і компоти, варення можна, можливо готувати тільки з чорноплідної горобини, а можна, можливо змішувати її з іншими ягодами чи фруктами. Класика – варення з яблук і чорноплідної горобини, пропорції довільні, на смак. Наприклад, ось так: Варення з чорноплідної горобини та яблук.
Як приготувати чорноплідну горобину?
Настій із плодів аронії роблять наступним чином:
- Підготувати 3 ст. л. висушених ягід.
- Залити 400 мл окропу.
- Наполягати на добу. Пити тричі на день, за раз випити половину склянки.
20-Окт-2016
Як зберегти вітаміни в чорноплідній горобині?
Через це використання такої горобини не дуже поширене. Її вживають як начинку для пирогів, а також варять компоти і киселі, з додаванням інших ягід. Страви з однієї чорноплідки зустрічаються дуже рідко.
Чим корисне варення із чорноплідної горобини?
Варення з чорноплідної горобини дуже корисно. Містить багато вітамінів та органічних кислот. Кількість вітаміну Р, що міститься в аронії (чорноплідний горобині), набагато більше, ніж в інших ягодах і в 2 рази більше, ніж у чорній смородині. Вітаміни цієї групи хороші при лікуванні променевої хвороби.
Як правильно заморозити чорноплідну горобину?
Як заморозити чорноплідну горобину? Щоб плоди не злиплися, миту та висушену чорноплідку викладіть в один шар на лист і помістіть в морозилку. Після замерзання покладіть плоди в контейнери (пакети) і покладіть їх у морозильну камеру на зберігання.
Як визначити стиглість чорноплідної горобини?
Збір ягід чорноплідної горобини починається з кінця серпня. Зрілі ягоди менш терпкі і мають насичений колір соку. Кулінари радять збирати для заготівлі лише стиглі ягоди! Зрілість чорних глянцевих ягідок аронії залежить від розташування рослини на ділянці – на сонячному боці грона встигають швидше.
Як їсти чорну горобину?
Перед вживанням плоди горобини розморожують при кімнатній температурі та збивають блендером у пюре. Крім зберігання чорноплідної горобини у свіжому, сушеному та замороженому вигляді, з неї можна приготувати масу смачних і дуже корисних ласощів: чудові соки та компоти, незвичайне варення, різні морси та сиропи.