рецепти з чорноплідної горобини на зиму

Що можна робити з чорноплідною горобиною?

Варення та джеми Як і компоти, варення можна, можливо готувати тільки з чорноплідної горобини, а можна, можливо змішувати її з іншими ягодами чи фруктами. Класика – варення з яблук і чорноплідної горобини, пропорції довільні, на смак. Наприклад, ось так: Варення з чорноплідної горобини та яблук.

Як приготувати чорноплідну горобину?

Настій із плодів аронії роблять наступним чином:

  1. Підготувати 3 ст. л. висушених ягід.
  2. Залити 400 мл окропу.
  3. Наполягати на добу. Пити тричі на день, за раз випити половину склянки.

20-Окт-2016

Як зберегти вітаміни в чорноплідній горобині?

Через це використання такої горобини не дуже поширене. Її вживають як начинку для пирогів, а також варять компоти і киселі, з додаванням інших ягід. Страви з однієї чорноплідки зустрічаються дуже рідко.

Чим корисне варення із чорноплідної горобини?

Варення з чорноплідної горобини дуже корисно. Містить багато вітамінів та органічних кислот. Кількість вітаміну Р, що міститься в аронії (чорноплідний горобині), набагато більше, ніж в інших ягодах і в 2 рази більше, ніж у чорній смородині. Вітаміни цієї групи хороші при лікуванні променевої хвороби.

Як правильно заморозити чорноплідну горобину?

Як заморозити чорноплідну горобину? Щоб плоди не злиплися, миту та висушену чорноплідку викладіть в один шар на лист і помістіть в морозилку. Після замерзання покладіть плоди в контейнери (пакети) і покладіть їх у морозильну камеру на зберігання.

Як визначити стиглість чорноплідної горобини?

Збір ягід чорноплідної горобини починається з кінця серпня. Зрілі ягоди менш терпкі і мають насичений колір соку. Кулінари радять збирати для заготівлі лише стиглі ягоди! Зрілість чорних глянцевих ягідок аронії залежить від розташування рослини на ділянці – на сонячному боці грона встигають швидше.

Як їсти чорну горобину?

Перед вживанням плоди горобини розморожують при кімнатній температурі та збивають блендером у пюре. Крім зберігання чорноплідної горобини у свіжому, сушеному та замороженому вигляді, з неї можна приготувати масу смачних і дуже корисних ласощів: чудові соки та компоти, незвичайне варення, різні морси та сиропи.

Related Post

Чому не цвітуть квітиЧому не цвітуть квіти

ЗмістЩо робити, щоб цвіли кімнатні квіти?Чому не цвітуть квітучі кімнатні квіти?Чому не цвітуть квіти у саду?Чому не цвіте Калла у домашніх умовах?Що потрібне Декабристу Для пишного цвітіння?Мало світла Насамперед, це

Рецепт протертої смородини із цукром на зимуРецепт протертої смородини із цукром на зиму

ЗмістСкільки цукру на кілограм смородини?Скільки цукру на 1 кг чорної смородини?Як правильно заморозити смородину із цукром?Як укрити кущі смородини на зиму?Як зберігати протерту смородину з цукром?Яка користь від чорної смородини?Як

як вирощувати крес салатяк вирощувати крес салат

ЗмістЯк виростити крес салат у домашніх умовах?Скільки росте салат?Як правильно збирати крес салат?Як пересаджувати крес салат?Як доглядати за крес салатом?Скільки росте Мікрозелень кресс салат?Як швидко проростає кресс салат?Вирощувати крес–салат можна