Чим можна замінити садовий вар у домашніх умовах?
Для його приготування беруть парафін (20 частин), каніфоль (4 частини), натуральну оліфу (1 частина). Всі компоненти плавлять, змішують і використовують як замазку. В крайньому випадку замінити можна і просто парафіном. 3.
Як правильно застосовувати садовий вар?
Як правильно наносити садовий вар?
- Загладжування та вирівнювання зрізу. …
- Садовий вар наносять лише на сухий зріз. …
- Садовий вар повинен бути теплим та пластичним. …
- Покриття садовим варом не вічно – не рідше, ніж раз на рік, потрібно оглядати великі, довго гояться пошкодження, і оновлювати покриття варом, замазуючи тріщини.
Oct 10, 2017
Який садовий вар краще?
Якщо ви вирішили придбати садовий вар, то краще зробити вибір на користь прозорої маси жовтого кольору. Темний склад зазвичай застосовують під час виробництва взуття. Садовий вар, як правило, включає три основні компоненти – бджолиний віск, смолу і жир.
Навіщо застосовується садовий вар?
Садовий вар наносять на рани дерев, щоб захистити їх від попадання патогенних мікробів, грибків, паразитів та комах, а також від втрат деревини. Складом замазують пошкоджені ділянки не відразу, а згодом, коли ранка злегка підсохне.
Скільки коштує садовий вар?
Засіб захисний для рослин GREEN BELT Садовий вар 200 г купити за ціною 64 руб.
Чим обробити дерева після обрізки?
На сьогоднішній день у плодових садах для замазки використовуються наступні рішення:
- садовий вар
- каніфоль
- Масляна фарба
- акрилова фарба.
Чи можна замінити садовий вар пластиліном?
Замість садового Вара не можна користуватися пластилін, глиною та землею. Садовий вар має інертний, не реакційний склад, парафін, можливо віск. А пластилін має зовсім інший, можливо, і шкідливий для зрізів дерева, склад.
Як зробити садовий вар у домашніх умовах?
Рецепт ідеально підходить при проведенні щеплень.
- Потрібно по 400 г воску та терпентину, половина даного обсягу каніфолі та 85 г топленого жиру.
- Віск розтоплюється на водяній бані у відповідному посуді.
- Далі туди йде каніфоль, а після повного їх розтоплення до них приєднуються інгредієнти, що залишилися.