Що робити з мезгою

У класичному виноробстві відокремлена від соку мезга вважається відходом, викидається або використовується для виробництва дистилятів – чачі, грапи тощо. Але якщо міцний алкоголь не потрібен, можна зробити друге вино з макухи в домашніх умовах. Підійдуть вичавки винограду, яблук, смородини або будь-яких інших фруктів. У класичному виноробстві відокремлена від соку мезга вважається відходом, викидається або використовується для виробництва дистилятів – чачі, грапи тощо. Але якщо міцний алкоголь не потрібен, можна зробити друге вино з макухи в домашніх умовах. Підійдуть вичавки винограду, яблук, смородини або будь-яких інших фруктів.19-Oct-2016

Скільки вину стояти на меззі?

Можна без шкоди для якості вина витримувати його в чані не більше 5-6 днів і, принаймні, не понад 8 днів, хоча б тільки для того, щоб зменшити втрати спирту, що неминуче відбуваються у відкритих чанах.

Як запустити друге бродіння вина?

Найкращими способами відновлення у виноматеріалах спиртового бродіння є внесення активного дріжджового розведення (як розведення слід застосовувати вино, бродіння в якому наближається до завершення), аерація виноматеріалів, дотримання температурних режимів бродіння, додавання фосфату амонію, тіаміну, …

Як називається друге вино з мезги?

ПЕТІО або Друге вино. З віджимків виноградної мезги. Виготовлення петіо стало можливим у середині 19 століття, коли цукровий сироп нарешті став дешевшим за виноградний сік. В 1854 бургундський винороб Петіо описав легкий і зручний спосіб збільшити виробництво вина і заодно доходи виноробів.

Скільки потрібно додавати води у домашнє вино?

В домашньому виноробства найзапекліші суперечки стосуються того, додавати чи воду в вино….Рецепт вина З додаванням води

  1. Загальне збільшення обсягу сусла (O) = (початкова кислотність/необхідна кислотність) = 18/6 = 3 (рази);
  2. Пропорції води та цукру за обсягом (VS) = O – 1 = 2 (рази);

Скільки можна тримати сусло на меззі?

Тривалість наполягання сусла на меззі визначається характером вина, яке потрібно отримати. Настоювання без підброджування зазвичай проводять протягом 24-36 год, з підброджуванням – 3-8 діб з урахуванням вимог технології, температурних умов та режиму сульфітації.

Related Post

помідори коли зривати плодипомідори коли зривати плоди

ЗмістЯкого місяця збирають урожай помідорів?Чому не можна зривати зелені помідори?Коли знімати помідори із куща на вулиці?Коли прибирати помідори у Сибіру?Як зрозуміти що час збирати помідори?Як визначити стиглість помідорів?Як зривати томати?Тепличні

Тайгові ягоди назвиТайгові ягоди назви

ЗмістЯкі ягоди бувають у світі?Як називається ягода схожа на брусницю?Які ягоди ростуть на Ямалі?Як називається чагарник із червоними ягодами?Які ягоди належать до кислих сортів?Які ягоди лікувальні?Які ягоди їстівні?Чи можна їсти

Підживлення для смородини після цвітінняПідживлення для смородини після цвітіння

ЗмістЧим і коли підгодувати смородину?Чим підгодовувати смородину під час плодоношення?Чим підгодувати чорну смородину, щоб були великі ягоди?Чим обробити чорну смородину після цвітіння?Чим удобрювати кущі смородини навесні?Чим підгодувати смородину осінь?Чим підгодувати