З жимолості можна приготувати різні заготовки на зиму. Наприклад, компот із жимолості, желе, сік, варення з жимолсті, пастилу, конфітюр, сироп або заморозку. Для приготування компоту знадобляться свіжі цілі ягоди жимолості і цукор із розрахунку 400 г на 1 літр води.
Що можна зробити із плодів жимолості?
З ягід жимолості варять киселі, джеми, пастилу, варення, желе. Можна приготувати сік та компот.
Куди використати жимолість?
жимолість додають у випічку, роблять з неї ягідні десерти, готують у вигляді смузі, їдять ягоди у свіжому вигляді на початку літа. Щоб зберегти на тривалий термін смачну ягоду, жимолість заготовляють на зиму. Заготівлі плодів можна використовувати поза ягідним сезоном у будь-яку пору року.
Що можна зробити із гіркої жимолості?
Ягоди, які гірчать, пускають у переробку, готуючи з них пастилу, джеми, компоти та варення. У народній медицині використовують саме гіркі плоди. Вони допоможуть відновити правильний обмін речовин, подолати проблеми травного тракту, знизити артеріальний тиск.
Як зберігати ягоди жимолості?
Розкладіть жимолість у плоскій ємності шаром не вище 2 см. Поставте її в холодильник на 1-2 години, а потім заберіть у морозилку. Через день помістіть ягоди у пакет і знову покладіть у те саме місце.
Що таке жимолість і як вона виглядає?
жимолість – Декоративний садовий кущ з однойменного сімейства. Залежно від конкретного сорту та виду, він може бути прямостоячим, повзучим та кучерявим, завдяки чому особливо популярний при розробці ландшафтного дизайну. Великі та яскраві квіти різних відтінків прикрашають альтанки, алеї та декоративні композиції.
Яка жимолість отруйна?
Це досить високий чагарник із темними червоними круглими ягодами, що сидять попарно. Для людини вона отруйна, хоча деяким птахам та тваринам шкоди не завдає. Їстівний різновид жимолості – жимолість блакитна – активно культивується в садах та промисловим способом.
Як можна їсти жимолість?
Завдяки незвичайному смаку жимолість застосовується у кулінарії. Часто її їдять у сирому вигляді або додають у десерти та випічку. З ягід варять смачне варення, джеми та кисіль, готують желе. Компоти, вино та соки виходять ароматними та терпкими на смак.