Поставити каструлю з полуницею на слабкий вогонь і довести до кипіння, знімаючи пінку і періодично струшуючи посуд. Проварити кипляче варення ще 5 хв. Загальна тривалість варіння не повинна перевищувати 40 хв.Mar 17, 2019
Скільки часу потрібно варити варення?
Якщо плоди добре просочуються сиропом, особливої потреби в багаторазовому варінні немає – варять в один прийом, не більше 40 хвилин. У деяких рецептах ягоди попередньо витримуються у цукрі до 8 годин. Для приготування варення використовують емальований таз із невисокими стінками.
Скільки потрібно цукру на 1 кг полуниці?
Класичне варення з ароматної полуниці передбачає всього два інгредієнти: 1 кг полуниці, 1 кг цукру.
Скільки літрів варення виходить із 1 кг полуниці?
Якщо варити варення з полуниці з цілими ягодами за цим рецептом, взявши солодку ягоду середнього розміру, в результаті вийде приблизно 1,5 літра готового полуничного варення.
Як мити полуницю перед варінням варення?
Якщо ви все ж таки миєте ягоди, робіть це так: заткніть раковину пробкою, налийте більше води і пустіть туди ягоди плавати на хвилину, акуратно перемішуючи руками. Потім руками ж виймайте в друшляк. Операцію можна повторити.
Чому не можна довго варити варення?
У мікродозах гідроксиметилфурфурол небезпечний і може викликати лише отруєння, або навіть залишитися непоміченим організмом. Але чим довше варили варення і що вище була температура обробки, то більше вписувалося речовини буде у десерті. «Відбутися таке може як із фабричним варенням, Так і з домашнім, – упевнені в МГУВП.
Навіщо варити варення 3 рази?
Чому варити треба 2 або 3 рази? Найкращий спосіб приготування варення – Багаторазове варіння. Плоди стають більш пружними, сироп – прозорим та щільним. … Варку повторюють кілька раз (залежно від виду та сорту плодів), після чого варення остаточно доварюють та розливають по банках.
Скільки цукру класти у варення?
При приготуванні варення обов'язково використовується кристалічний цукор, кількість якого має відповідати кількості та виду фруктів, з яких буде приготовлено варення. Загальне правило в кулінарії, що на кожний кілограм фруктів кладеться 1 кілограм цукру.