Тархун має приємний легкий аромат і пряний смак. Екстракт рослини тархун часто використовують для приготування однойменного лимонаду, а також вин, лікерів та пряного оцту. окрім цього тархун часто зустрічається в рецептах солінь, використовується для приготування консервації або квашених яблук та капусти.Тархун має приємний легкий аромат і пряний смак. Екстракт рослини тархун часто використовують для приготування однойменного лимонаду, а також вин, лікерів та пряного оцту. окрім цього тархун часто зустрічається в рецептах солінь, використовується для приготування консервації або квашених яблук та капусти.
Як можна використовувати естрагон?
У кухнях багатьох народів світу ця рослина використовують при приготуванні других страв із яловичини, баранини, свинини, субпродуктів. Молоду зелень кладуть у окрошки, овочеві супи, бульйони. Листя естрагону використовують при засолюванні огірків, помідорів, виготовленні маринадів, при квашенні капусти, замочуванні яблук, груш.
Чим небезпечний тархун?
Ця рослина містить речовину під назвою метилхавікол, яка відноситься до небезпечним для організму фенолам … Досліди на щурах довели згубний вплив метілхавікола на здоров'я. При регулярному вживанні цієї речовини у великих дозах у багатьох піддослідних тварин спостерігалося різке зростання та розвиток новоутворень.
Чи можна заварювати в чай тархун?
Для цього рекомендується пити чай з тархуна: одна чайна ложка сушеної трави заливається склянкою окропу та настоюється 20 хвилин. У такий чай можна, можливо додати також половину чайної ложки сушеного імбиру та часточку лимона.
Як заготовити тархун на зиму?
Гілочки естрагону помістіть у целофановий пакет, випустіть повітря, засуньте застібку або щільно зав'яжіть мішечок. Заморозьте. Тримайте при тій же температурі. Обірвіть листочки у тархуна, розкладіть їх для просушування в темному місці.
Яка трава естрагон?
Полин естрагонний, або естрагон, або тархун, також дракона трава, Драконовий полин (лат. Artemísia dracúnculus) – багаторічна трав'яниста рослина, вид роду Полин сімейства Астрові або Складноцвіті (Asteraceae). Поширена пряність, що використовується в соління, при консервуванні, приправа до м'ясних страв.