Баклажан дозріває приблизно протягом 60-80 днів із моменту пересадки. Рекомендується збирати баклажани до того, як насіння набуде коричневого відтінку.20-Jul-2019
Як дізнатися, коли зривати баклажани?
– У баклажанів з синьою шкіркою на стадії технічної стиглості вона стає глянсовою. У білих набуває інтенсивного молочного кольору. Також можна визначити стадію зрілості натисканням пальців на плід: якщо пружинить і легко повертається до вихідного стану – час зривати.
Якого місяця дозрівають баклажани?
Перші плоди баклажанів виникають у липні. Але не поспішайте з прибиранням – молоді баклажани несмачні, у них багато кислоти та дубильних речовин. Але й запізнюватися з збиранням не можна: це призводить до появи гіркоти, а в плодах з'являються зрілі щільні насіння, що помітно погіршують смак.
Коли збирати врожай баклажанів?
Щодо зразкових термінів збирання врожаю баклажанів, то в середньому це серпень-вересень (на півдні при ранній висадці розсади – з другої половини липня). Зверніть увагу! Прибирати урожай баклажанів потрібно до настання перших заморозків, інакше овоч «поб'є» мороз і він зіпсується.
Коли дозріває врожай?
Червень липень. Починають прибирати ранні сорти, які призначені для вживання у поточному році. Вересень. У цей час починають прибирати врожай дозріває в пізні та середні терміни.
Чому не плодоносять баклажани?
Справді, баклажан – рослина, вкрай вимоглива до умов освітлення. Найменше затінення навіть протягом дня призводить до зниження і навіть втрати врожаю. При тривалому затінку баклажан взагалі плодів не формує. Він зав'язує плоди лише за умови, що на квітку потрапляє сонячне проміння.
Якого кольору стиглий баклажан?
Забарвлення стиглих плодів – від сіро-зеленої до буро-жовтої. При повному дозріванні і, тим більше, перезріванні, баклажани стають грубими та несмачними, тому в кулінарії зазвичай використовують трохи недозрілі фіолетові плоди.
Як виглядає поганий баклажан?
Якщо плоди баклажану не зірвати вчасно, вони поступово набудуть сірого або бурого кольору. М'якуш стане жорстким і несмачним, набуде коричневого кольору. У таких плодах міститься шкідливий для організму соланін. Їх не вживають у їжу.