Яку сіль брати для засолювання?
Найбільш оптимальна для посолу кухонна, або кам'яна сіль. Вона відрізняється великою помолом, добре проникає вглиб тушок риби. Така сіль довше розчиняється та довго залишається на поверхні. Інша перевага – низька вартість компонента, на відміну від морської солі.
Чому для засолювання використовують велику сіль?
Більше велика сіль використовується в основному в промислових цілях, сіль дрібнішого помелу – в їжу. Кам'яна сіль відрізняється найменшим вмістом сторонніх домішок, низькою вологістю та високим вмістом хлористого натрію – до 99%. Значить, вона буде більш насиченою, ніж інші.
Чи можна використовувати морську сіль для засолювання?
Для консервації можна використовувати і морську сіль. Коштує вона в рази дорожче, ніж кам'яна, фасується часто менш ємні пачки (по 450 г, наприклад). Звичайно, є багато підробок, але якщо сіль все ж морська, то вона має низку цінних переваг. … Для заготовок слід вибирати морську сіль крупного помелу.
Як солити рибу великою сіллю?
При засоле сухим способом важливо використовувати велику сіль: її завдання не лише просолити, але в першу чергу витягнути вологу з риби Потрошені тушки натираються сіллю (або сумішшю солі та спецій) зсередини, далі риба укладається в ємність для засолювання шарами, і кожен шар пересипається сіллю.
Чи можна використовувати йодовану сіль для засолювання?
Фахівці стверджують: “Йодована сіль сприяє консервації всіх заготовок, у тому числі в домашніх умовах, так як сам собою йод є дезинфікуючим препаратом. … Пізніше для йодування солі стали використовувати йодат калію.
Яку сіль використати для засолювання м'яса?
Морська сіль повільніше розчиняється і менш агресивно впливає на продукт. Тому нею важко пересолити продукт. Використовуємо морську сіль для засолювання продуктів, а також якщо збираєтеся солити за короткий час до приготування.
Чому використовують велику сіль?
Саме тому для засолювання чи обробки харчових продуктів краще підходить сіль великаОскільки її простіше дозувати, вона краще видаляє зайву вологу з м'ясних і рибних продуктів, максимально рівномірно покриває поверхні так як її частки простіше розподіляти.