Як ферментувати листя смородини у морозилці?
Листки повинні добре підв'ялитись, перевірити це так: надламати центральне прожилку листа, вона пружинить і не зламається. Достатньо 12 годин. Далі: скласти листя у пакет, прим'яти щільно та в морозильну камеру теж на 12 годин, можна на добу – не страшно.
Як правильно сушити листя смородини в домашніх умовах?
Для сушіння в домашніх умовах необхідно просто розкласти листя на рівній поверхні газети і залишити на кілька днів, а то й тиждень. При цьому раз на добу їх перемішують та оглядають на предмет зіпсованості. Можна використовувати духовку або сушарку для овочів і фруктів.
Коли збирати листя смородини для ферментації?
Досвідчені заготівельники вважають за оптимальний серпень. Приступати до збору бажано вранці – годині о 10-11. Вибирати краще сонячну, зрозумілу погоду. Тоді до потрібного часу листя точно висохнуть від ранкової роси, але не встигнуть перегрітися на сонці.
Як правильно сушити листя смородини для чаю?
Сушити листя смородини можна двома способами:
- У приміщенні, що добре провітрюється, або на відкритому повітрі в тіні. Можете сушити листя на горищі або на балконі, але подбайте про те, щоб на них не потрапляли прямі сонячні промені.
- У духовці за температури 50–60 °C.
05-Jul-2018
Яке листя можна ферментувати для чаю?
Ферментувати для приготування чаїв можна листя вишні, яблуні, груші, суниці, малини, чорної смородини, чорноплідної горобини, клена, ліщини, м'яти та меліси. Листя можна заготовляти протягом усього сезону, обриваючи в суху погоду найніжніші та найчистіші (після дощу).
Як правильно ферментувати трави?
Про ферментацію трав Один із способів ферментації: підв'ялити трави у тіні при температурі 20-24 градуси так, щоб з них вийшла волога протягом 8-12 годин (готове листя не повинно розкриватися при стисканні); розім'яти листя, щоб порушити цілісність клітин (можна через м'ясорубку, жорстке листя можна заморозити);
Як зберегти листя смородини на зиму?
Основні правила зберігання листя смородини Найкраще смородину зберігати у мішечках із тканини чи банках, але не у поліетиленових пакетах. Місце для зберігання повинно бути обов'язково сухим, добре провітрюваним.