Коли збирають Іван чай у Білорусі?
Іван–чай у цьому сенсі невибагливий, збирають його під час цвітіння з початку до кінця липня. На Русі вважалося, що іван–чай виліковує 90% всіх відомих на той час захворювань.
Як правильно збирати та Ферментувати Іван чай?
Просто висушене листя іван–чаю не будуть нормально заварюватись і не дадуть справжнього аромату. Їх потрібно ферментувати. Робиться це просто: зібране листя складіть у скляні трилітрові банки і поставте на кілька годин у тепле місце, можна на сонці.
Як збирати та сушити іван чай?
Промийте зібране листя Іван – чаю від пилу, потім розсипте в тіні, у чистому та сухому місці на щільній тканині чи чистому папері. Листя необхідно сушити Зрідка перемішуйте листя рукою, при цьому намагайтеся не допустити пересихання листя, вони повинні стати млявими.
Як заварювати чай з іван чаю?
Щоб зберегти безліч корисних властивостей іван–чаю, його потрібно правильно заварити. Як правило, на склянку припадає від половини до чайний ложки сухого листя. Їх не слід відразу повністю заливати гарячою водою – краще залити ємність на третину, а через 5-10 хвилин долити рідину повністю та почекати 10-15 хвилин.
Де росте іван чай у Білорусі?
У Біловезькій пущі на повну силу цвіте кипрей вузьколистий, який більш відомий у народі як іван–чай. Зростає він найчастіше не поодинці, а утворює яскраві, рожеві хмари, які добре видно туристам вздовж дороги. Цвітіння іван–чаю ознаменовує собою настання найспекотнішої пори року – середини літа.
Коли цвіте іван чай у Білорусі?
Це трава з прямим стеблом висотою до 1,5 м, з великими лілово-пурпурними квітками, зібраними в красиві гострокінцеві кисті-султани, які цвітуть з червня до вересня.
Як Ферментувати Іван чай у морозилці?
Перебране листя поміщають у невеликі пакети, які щільно пакують. У такому вигляді кипрей відправляється в морозильну камеру приблизно на 12 годин. Якщо можливості зайнятися приготуванням чаю через встановлений час немає, то подальшої переробки листової маси можна відкласти більш пізні терміни.
Скільки часу ферментується Іван чай?
15 годин Ферментують іван–чай, враховуючи умови, показники температури, 7-15 годин.