Чи можна заморожувати чи сушити кінзу?
Якщо ви хочете зберегти зелений колір кінзи, то в домашніх умовах це можна, можливо зробити за допомогою заморожування. Переберіть та помийте зелень. Просушіть її на паперовому рушнику. Далі треба або порізати кінзу, або заморожувати цілі гілочки.
Чи можна заморожувати кінзу?
Кінзу заморожують як гілочками, так і у вигляді нарізки. Вибирайте найзручніший спосіб. Розмістіть зелень порціями, видавіть повітря з пакетів і зав'яжіть їх. Тепер швидко заморозьте кінзу: чим нижча температура в камері, тим більше корисних речовин збережеться у листочках.
Як зберегти свіжу кінзу?
Зберігайте у холодильнику. Закрийте контейнер і помістіть у холодильник. Трава залишатиметься свіжою протягом двох-трьох тижнів. Періодично перевіряйте кінзу протягом цього часу.
Як зберігати кінзу в морозилці?
За допомогою пластикового пакета та склянки води ви зможете тримати свіжу кінзу в холодильнику близько двох тижнів. В морозильної камери можна, можливо зберігати кінзу протягом кількох місяців. Щоб зберегти кінзу ще довше, висушіть її листя і тримайте їх у відділенні кухонної шафи для спецій.
Чи можна сушити зелень кінзи?
При сушінні в електросушарці, кінза збереже свій зелений колір, але є великий ризик пересушити зелень, отримавши потерть. Тому виставте температуру не більше ніж на +50 градусів і контролюйте процес сушіння. Раз на одну годину відключайте сушарку, переставляйте піддони місцями, та перевіряйте ступінь висихання.
Чи можна заморозити кінзу та базилік?
Заморожувати можна будь-яку зелень – кріп, кінзу, петрушку, щавель, базилік, селера, шпинат … Загалом, ті трави, які подобаються і до смаку. Основні переваги заморожених трав перед засушеними – збереження форми, кольору та аромату. … Темніють при сушінні та пір'ї цибулі, часто жовтіють листя кропу та петрушки.
Як правильно зберігати базилік?
Як зберігати свіжий базилік?
- Поставити стеблинки в склянку і залити водою, яка кожні 2-3 дні замінюється свіжою порцією. …
- Збільшити термін зберігання до 3 тижнів можна так: помістити базилік у склянку з водою, закрити прозорим пакетом, притиснувши краї мотузкою або гумкою.