Як правильно солити гриби?
Після вимочування гриби викладають у ємність пошарово, пересипаючи сіллю і додаючи хрін, дубове та смородинове листя, запашний перець, лавровий лист. Солі потрібно також близько 40-50 г на кілограм грибів, а прянощі кладіть до смаку. Зверху на гриби поміщають гніт і стежать, щоб гриби не висовувалися з розсолу.
Де солити гриби?
Така водна процедура дозволить прибрати з грибів гіркоту і повністю позбутися їдкого, неприємного на смак соку груздів. Засолюють гриби у скляних банках, емальованих відрах та каструлях. Деякі люблять солити гриби у невеликих дерев'яних барилах, так як у них гриби набувають особливого, міцного аромату.
Скільки солі на 1 кг грибів при засолюванні?
Окремо варять розсіл: у воду кладуть 50-80 г солі з розрахунку на 1 кілограм грибів, Залежно від типу зберігання. Якщо зберігати солоні гриби у холодному місці, солі додаємо менше, якщо у прохолодному – більше. У солоній воді кип'ятимо прянощі: перець, гвоздику, лавровий лист.
Чи можна солити гриби у глиняному горщику?
Все тому, що глиняні банки, горщики, туески і барильця для засолювання добре зберігають температуру всередині судини, не виділяють у їжу шкідливі речовини, дають можливість рівномірно розподілити смак. У наш час подібний посуд може стати справжньою окрасою кухні та допоможе надовго зберегти соління смачними та свіжими.
Чи можна солити гриби у пластиковій тарі?
Для соління грибів у нас два варіанти. Перший, у прозорих пластикових харчових контейнерах. Зручно укладати гриби. Добре видно процес бродіння, можна, можливо моніторити, не відкриваючи.
Скільки солі на 1 кг відварених грибів?
Підготовлені таким чином гриби слід укласти в посуд (кадки, банки, каструлі) та посолити з розрахунку 45-60 грам солі на 1 кг відварених грибів і накрити дерев'яним кружком із гнітом.
Які види грибів можна солити?
Які гриби підходять для засолювання
- білі гриби;
- підберезники;
- підсиновики;
- моховики (строкаті, червоні та зелені, польські) гриби);
- маслюки;
- грузді (вони ж білі грузді, сирі та правські);
- чорні грузді (чорнушки);
- жовті грузді (жовті хвилі, підскребиші);