Як правильно зробити зольний розчин?
0:135:06Suggested clip · 27 secondsЗола. Зольний розчин для підживлення томатів, огірків … YouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Як зробити зольний розчин для підживлення?
Деревну золу застосовують у сухому та рідкому вигляді. У першому випадку попіл просто закладають у ґрунт як добрива, а в другому – готують із нього. зольні настої та розчини. Підготувати розчин легко: склянку золи слід розмішати у відрі (10 л) води. Цією рідиною зазвичай поливають рослини під корінь.
Коли огірки підгодовувати золою?
Перший раз огірки підгодовують золою на самому початку розвитку, коли на молодому стеблі з'явиться другий листок. Наступного разу підживлення проводиться вже на етапі цвітіння рослини, в першій фазі. Далі кілька разів підгодувати огірки золою потрібно в момент плодоношення (інтервал: 1 раз на 2 тижні).
Як приготувати варений відвар?
2:396:18Suggested clip · 56 secondsготуємо відвар та настій із золи для кореневого підживлення рослинYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Як вносити золу під виноград?
На один квадратний метр необхідно внести від 150 до 200 грам. золи. Перекопування ґрунту має здійснюватися не менше ніж на 8 сантиметрів. Перекопувати ґрунт необхідно максимально ефективно. Якщо дерев'яна зола залишиться на поверхні, то вона може зашкодити винограду.
Як приготувати настій золи для томатів?
Для приготування рідкого підживлення – зольного настою – у відрі води розводять 1,5 склянки просіяної золи та наполягають рідина протягом доби. Отриманим розчином поливають кущі під корінь, витрачаючи по 1/2 -1 літра на кожен сіянець.
Як розводити золу для поливу помідорів?
Для приготування рідкого підживлення – зольного настою – у відрі води розводять 1,5 склянки просіяної золи та наполягають рідина протягом доби. Отриманим розчином поливають кущі під корінь, витрачаючи по 1/2 -1 літра на кожен сіянець.
Які рослини не люблять деревну золу?
Не підгодовуйте золою ті рослини, які воліють рости на кислих ґрунтах – азалія, кавун, верес, лохина, гортензія, перстач, редис, рододендрон, щавель. Також до списку можна додати різні хвойні культури. Не варто практикувати одночасне внесення золи з гноєм (пташиним, курячим, кінським тощо).