Розкладіть плоди на листі, встеленому пергаментним папером і поставте в нагріту до 50 градусів духовку, поступово збільшуючи температуру до 65 градусів. У процесі сушіння абрикоси потрібно кілька разів перевертати і залишати дверцята духовки відкритими для виходу зайвої вологи випаровуванням.Oct 18, 2018
Як сушити абрикоси на повітрі?
Природна сушіння на сонці
- Після підготовки та обробки абрикосів розкладіть їх на грати, тканину або плівку.
- Помістіть фрукти в тінь на протяг і залиште на 4-6 годин.
- Потім перемістіть заготівлю на сонячне місце на 6-8 днів.
Як правильно сушити Жерделі?
1:133:00Suggested clip 48 secondsЯк висушити абрикос – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Як сушити абрикоси для фруктів?
Розрізати абрикоси на половинки, видаливши кісточки. Розкласти половинки абрикос в один шар зрізом вгору на решітках електросушарки для овочів і фруктів. Сушити курагу до готовності. На це піде приблизно 12-15 годин.
Як сушать абрикоси в Узбекистані?
Плоди урюку можна сушити по різному. Один спосіб дозволяє висушувати плоди повністю, не знімаючи їх з дерев. Інший спосіб передбачає сушіння плодів без кісточок на повітрі (під навісом або на сонці). А щоб курага зберегла м'якість та соковитість, є ще одна хитрість – половинки абрикосів обкурюються сіркою.
Чи потрібно мити абрикоси перед сушінням?
Також потрібно звернути увагу на легкість видалення кісточки – вона повинна легко відокремлюватися, залишаючи рівні половинки плода. Попередня підготовка до сушінні. Відібрані абрикоси потрібно ретельно вимити, прибрати кісточки та висушити на рушник.
Як сушити урюк на зиму?
Встановіть температуру в духовці на 50 градусів, поставте деко в духовку і прикрийте її, але не закривайте дверцята. Повинна залишитись вентиляція для виходу вологи, інакше абрикоси просто запікаються. В середньому на таку сушіння йде до 10 години.
Як сушити абрикоси, щоб були солодкі?
Розкладіть плоди на листі, встеленому пергаментним папером і поставте в нагріту до 50 градусів духовку, поступово збільшуючи температуру до 65 градусів. У процесі сушіння абрикоси Потрібно кілька разів перевертати і залишати дверцята духовки відкритими для виходу зайвої вологи випаром.