Як і в кавуна, хвостик у визрілий дині має бути сухим по всій довжині. Вона легко відійде від плодоніжки, якщо дозріла. Місце, де була квітка, має бути в міру пружним. Якщо при натисканні пальцем воно сильно прогинається, диня перезріла.
Коли збирають урожай дині?
Збір урожаю Збирати врожай дині починають у фазу технічної стиглості плодів, що настає через 30-35 днів від початку зав'язування. Збирають плоди вибірково, у міру їхнього дозрівання, в середньому в 5-6 заходів.
Як зрозуміти, що диня солодка?
Щоб вибрати стиглу і солодку диню, Треба злегка ляснути по плоду рукою. Якщо пролунає глухий звук, плід зрілий, а якщо дзвінкий, трохи хрумкий, як у стиглого кавуна – ні. Гарна диня повинна трохи пружинити. Якщо плід на дотик нагадує твердий кавун, він недостиглий.
Якого місяця дозрівають дині?
«Будь-які овочі, фрукти, ягоди потрібно купувати за сезоном, коли вони дозрівають. Для динь та кавунів – це серпень-вересень.
Як правильно вибрати торпеду?
Ще одне вагоме спостереження, яким неодмінно слід керуватися тим, хто не знає, як вибрати диню торпеду – Це забарвлення плода. На дині має бути темних плям, колір плоду – рівномірний незалежно від сорту. Зверніть увагу і на «хвостик» дині: він повинен бути трохи підсушеним.
Коли збирати кавуни та дині?
Прибирати їх необхідно на початку дозрівання, коли м'якоть ще рожева, а насіння тільки починає буріти. Такі плоди набагато краще зберігатимуться і не втратить своїх смакових якостей близько трьох місяців. 9. Дині також знімають із плодоніжкою за тиждень до повного дозрівання.
Якого місяця дозріває диня Колгоспниця?
Опис сорту дині Колгоспниця Сорт Колгоспниця є деяким винятком із правила: його з 1940-х років. вирощують здебільшого нашої країни. Не всюди однаково успішно, але сорт відомий повсюдно. Це середньостиглий сорт, готовий до збирання врожаю через 77-95 діб після появи сходу.
Який сорт дині найсолодший?
Найпопулярнішими ж у росіян є добре знайомі всім сорти «Колгоспниця» та «Торпеда». Перший вирощується на полях на карті Поволжя та має дуже солодкий смак. Диню "Торпеда" легко дізнатися за характерною подовженою формою. Це найсолодший сорт з яскраво вираженим ароматом.