Його одомашнення відбулося близько 9 тис. років тому у Східній Азії. У Південній Азії (Ракхігархи) Рис був повністю одомашнений окремо від цього процесу в Китаї і предком цього рису був, швидше за все, дикорослий вигляд Oryza nivara.
Хто привіз рис до Європи?
В Європі рис з'явився завдяки Олександру Македонському, який спробував його, коли завойовував Азію та привіз насіння із собою. Деякі археологічні розкопки свідчать, що Рис використовувався узбережжя Середземного моря ще 630 р. до зв.
Яка країна є батьківщиною рису?
Батьківщина його – тропічний і субтропічний пояс країн Південно-Східної Азії (південний схід Індії та південний захід Китаю). В Індії, Китаї, Бірмі культура рису відома понад 4 тис. років. Його вирощують понад 60 країн Азії, Європи, Америки, Австралії та Африки на площі понад 140 млн.
Де виробляють рис у Казахстані?
У РК Рис вирощують переважно у Кизилорді.
Як у Росії з'явився рис?
Вважається, що вперше рис з'явився в Росії у XVIII столітті за часів Петра I. Тоді його називали «сарацинське пшоно». Кажуть, завезли його кубанські козаки із Персії та почали вирощувати у себе на хуторах. Нині у світі існує кілька тисяч видів рису.
Як рис потрапив до Європи?
У 2 тисячолітті до зв. е. індокитайська Рис був імпортований до Індії, звідки потрапив до Середньої Азії та Європу під час походів Олександра Македонського. … Поступово Рис став домінуючою сільськогосподарською культурою у Східній та Південно-Східній Азії.
Коли рис потрапив до Європи?
Протягом багатьох століть в Італії вирощують Рис, так само як у Китаї та Індії. В Європу рис потрапив з Близького Сходу у VI столітті.
Який материк є батьківщиною рису?
Особливо важливу роль Рис грає в Азії, де він становить майже третину звичайного раціону харчування, зазначає ВВС. Ці рисові зерна було знайдено вченими Лі Юнг-Джо та Ву Йонг-Юном. Вони обидва є співробітники південнокорейського національного університету Чангбук.
Які продукти виготовляють з рису?
Зола рису багата на фосфорну кислоту. Вважається основним (національним) продуктом харчування у країнах Південно-Східної Азії та Китаї. З рисового зерна виробляються крупа та крохмаль, з рисових зародків отримують масло.