Як заморозити Руколу?
Як заморозити руколу
- Вимийте листя та обсушіть їх на рушник.
- Акуратно покладіть листочки руколи про пакети, і бажано використовувати шокову заморозку, якщо у вашому холодильнику є такий режим.
- Після розморожування ви зможете робити салати, тому що при шоковому заморожуванні структура листя практично не порушується.
Чи можна заготовити ручку?
Рукколу по праву вважають лікарською рослиною, а ще ця трава низькокалорійна і корисна таким, що худне. Через відсутність можливості вирощувати цю корисну рослину цілий рік, господині винайшли кілька цікавих способів зберігання. Один із них — заморозка.
Як сушити Рукколу на зиму?
Сушіння руколи природним способом Промийте її, обтрусіть від води і поріжте ножем або ножицями. Розкладіть порізане листя руколи тонким шаром на піддонах для сушіння і сушіть у сухому і добре провітрюваному приміщенні. Іноді перевертайте листя, для більш рівномірного просушування.
Куди використати заморожену Рукколу?
Цю приправу використовують для салатів, соусів, при приготуванні м'ясних страв. Вона надає гострого смаку і сильного аромату. Для того, щоб зберегти все корисне, ручку потрібно рвати руками або використовувати ціле листя. Викладіть листя на сухий рушник і дайте висохнути.
Як довше зберегти Рукколу на зиму?
Як правильно це зробити:
- руколі потрібно ретельно вимити, намагаючись не пом'яти листя;
- висушити, розклавши на паперовому рушнику. …
- за бажанням руколу можна нарізати або залишити листя цілими;
- скласти салат порціями в пакети для зберігання, максимально прибравши їх повітря;
Як заморозити руколу та шпинат?
Розкладаємо подрібнену зелень за формами для льоду. Заливаємо чистою водою та ставимо в морозильну камеру. Коли шпинатний лід буде готовий, можна скласти його в пакетики або маленькі лотки та зберігати у морозильній камері. Для соусів, пасти, різотто шпинат можна, можливо заморожувати у вигляді пюре, заливши вершковим маслом.
Як можна використовувати руколу?
Рукколу додають у піци, різотто, салати та страви з пасти, її використовують замість базиліка або в суміші з ним у соусі песто, подають до м'яса та прикрашають їй безліч різноманітних страв.