Якщо таких коробочок, то візьміть щільні поліетиленові пакети. Складіть у них листя м'яти, випустіть повітря та щільно закрийте. Можна ще скористатися екстреним режимом заморожування або суперзаморожування. Викладіть м'яту на тацю і заморозьте, а через 8-10 хвилин дуже швидко зсипте їх у пакет.
Як заморозити м'яту у морозилці?
На харчову плівку або пакет викладаємо небагато м'яти, згортаємо перший шар, потім знову кладемо м'яту, знову загортаємо і продовжуємо викладати м'яту і загортати, доки не закінчиться пакет. Згорнутий пакет з м'ятою прибираємо ще один пакет і відправляємо в морозилку.
Як зберегти свіжу м'яту на зиму?
Зрізані пучки м'яти слід підвісити на горищі або будь-якому іншому сухому та темному місці. Дочекатися, доки висохне і перетерти на порошок. Зберігати у полотняних мішечках або скляних банках.
Як заморозити листя меліси?
Для заморожування меліси потрібно відбирати тільки свіжі, щойно зрізані гілочки. Можна, можливо заморожувати гілочки цілком, або задля економії місця відразу обірвати листочки. Промийте їх та просушіть. Укладіть гілочки або листочки по пакетах, закрийте їх, і заморозьте.
Як правильно зберігати м'яту для мохіто?
Щоб м'ята довше залишалася свіжою та смачною, її необхідно правильно зберігати. Для цього пучки ставлять у воду або поміщають у холодильник. Для більш тривалого зберігання застосовують заморожування або сушіння сировини.
Як зберігати м'яту у морозилці?
1:475:42Suggested clip 58 secondsЯк зберегти М'ЯТУ на зиму? Найкращі способи! – YouTubeYouTube
Як зберегти щавель у морозилці?
Листя щавлю можна заморозити цілими. Для цього листя потрібно зв'язати пучками. Скласти пучки на дерев'яну дошку, обмотану плівкою, або пластикову. Заморозити в такому вигляді морозилці, потім вийняти і, запакувавши їх у пакети, знову відразу прибрати в морозильну камеру.
Що можна зробити зі свіжою м'ятою?
Листя свіжою м'яти чудово доповнять салат або холодні закуски. Головне — дотримуватися технології приготування. Так, наприклад, до салатів з лимонно-оцтовою або гірчично-лимонною заправкою можна додати неповну жменю свіжих листочків. Якщо листя велике, подрібніть їх попередньо руками.