Якщо таких коробочок, то візьміть щільні поліетиленові пакети. Складіть у них листя м'яти, випустіть повітря та щільно закрийте. Можна ще скористатися екстреним режимом заморожування або суперзаморожування. Викладіть м'яту на тацю і заморозьте, а через 8-10 хвилин дуже швидко зсипте їх у пакет.
Як зберегти м'яту у морозилці?
2:185:42Suggested clip 57 secondsЯк зберегти М'ЯТУ на зиму? Найкращі способи! – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Як правильно заготовляти м'яту?
Сушим м'яту правильно Якщо ви сушите окремо листя, без стебел, їх потрібно розкласти тонким шаром на папері, і іноді перевертати. Зберігати краще у кімнаті. У жодному разі не зберігати м'яту так, щоб на неї потрапляли сонячні промені – під їх дією з м'яти випаровуються всі корисні властивості.
Як зберегти свіжу м'яту на зиму?
Зрізані пучки м'яти слід підвісити на горищі або будь-якому іншому сухому та темному місці. Дочекатися, доки висохне і перетерти на порошок. Зберігати у полотняних мішечках або скляних банках.
Що можна зробити зі свіжою м'ятою?
Листя свіжою м'яти чудово доповнять салат або холодні закуски. Головне — дотримуватися технології приготування. Так, наприклад, до салатів з лимонно-оцтовою або гірчично-лимонною заправкою можна додати неповну жменю свіжих листочків. Якщо листя велике, подрібніть їх попередньо руками.
Як правильно зберігати м'яту у барі?
Коли зелень повністю висохне, складіть її у скляні банки чи пластикові контейнери та закрийте кришками. Для зберігання сушеної м'яти можна використовувати полотняні мішечки. Зберігайте заготовки у темному, прохолодному місці.
Як зберігати м'яту, щоб вона не зав'яла?
Щоб м'ята не завяла, Гілочки з листочками ретельно промийте і трохи струсіть від зайвої води. Замотайте у вологу марлю або рушник та відправте в холодильник. Промиту зелень можна помістити у пластиковий контейнер та закрити кришкою.
Як заготовляти м'яту для чаю?
Рослина слід збирати в суху погоду, вона не повинна бути покрита росою. Однак і в спеку збирати м'яту не варто – листя буде млявим і жухлим. Найкращий час – захід сонця або світанок. Якщо спекотна погода триває вже кілька днів, перед збиранням м'яту краще полити, почекати висихання.