У мисці змішуємо порізаний щавель та вершкове масло. Вийде кашоподібна маса, яку дуже просто розкласти по комірках форм для льоду. Відправляємо форми в морозилку, і вже через пару годин отримуємо смачну, натуральну та корисну заготівлю.
Як зберегти щавель у морозилці?
Листя щавлю можна заморозити цілими. Для цього листя потрібно зв'язати пучками. Скласти пучки на дерев'яну дошку, обмотану плівкою, або пластикову. Заморозити в такому вигляді морозилці, потім вийняти і, запакувавши їх у пакети, знову відразу прибрати в морозильну камеру.
Як правильно зберігати щавель на зиму?
Пакети зі щавлем поверніть у щільний рулончик так, щоб з нього по можливості вийшло все повітря. У такому вигляді щавель можна сміливо відправляти в морозильну камеру, а взимку насолоджуватися смачними та корисними супами, борщами та пирогами.
Як зберігати щавель у банку?
Залийте в банку окріп і закрийте кришку. Перед тим як заморозити щавель у банку, її треба остудити. До повного остигання банку повинна перебувати у кімнатній температурі у перевернутому стані.
Як зберегти зелений щавель?
1:220:00Suggested clip 56 secondsЧи можна заморозити щавель? 3 ВАРІАНТА як … – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Чи можна заморозити пір'я цибулі?
Для заморозки чудово підходить свіжий зелений цибуля з молодими пір'ячками (краще брати цибуля, у якого не засохли кінчики пір'я). Цибуля очистіть, ретельно промийте під проточною водою, видаліть мляві частини (якщо вони є). … Можна, можливо ще заморожувати зелені пір'я цибулі у фользі.
Чи можна заморозити салат?
Якщо ви плануєте заготувати салат про запас (наприклад, на весь тиждень), то можете нарізати всі інгредієнти, змішати їх і відправити отриманий салат у морозилку. Краще перекласти його в поліетиленовий пакет і злегка розрівняти, щоб надати плоскої форми: так блюдо заморозиться швидше.
Як зберігати щавель у домашніх умовах?
Залийте листя водою, в якій вони бланширувалися. Закатані банки поставте вниз шийкою і залиште охолоджуватися. Зберігати заготівлю можна в холодильнику, а якщо є можливість – у погребі чи підвалі. Деякі вмілиці заготовляють на зиму щавель у власному соку.