Як дати манго?
Дайте манго дозріти, поклавши його в паперовий пакет або загорнувши газету. Залиште пакет на кухонному столі проти ночі. Переконайтесь, що манго лежить у пакеті за кімнатної температури. Так вивільняється етилен, газ без кольору та запаху, що прискорює подальше дозрівання фрукта.
Як довго можна манго зберігати?
Свіжі манго, які виглядають стиглими, зберігаються на кухні до 5 днів. Однак тут краще не ризикувати та прибрати фрукти в прохолодне місце, де температура буде не нижче та не вище 10°C. Недозрілі екзоти витримують до 7 тижнів за температури 8°C і вологості повітря близько 90%.
Скільки днів можна зберігати манго у холодильнику?
Якщо ви придбали стиглий фрукт, але їсти його відразу не плануєте, використовуйте для зберігання холодильник. Тут манго може пролежати від 5 до 10 днів.
Як швидко дозріває манго?
Під впливом сонячного світла у ньому запустяться процеси дозрівання. Скільки часу знадобиться, щоб куплене незрілим манго набуло м'якості та райського смаку, залежить від сорту та ступеня зрілості. У середньому це 5-10 днів.
Як використовувати незрілі манго?
Перший: покласти плід у паперовий пакет разом з яблуком (воно виділяє етилен, що прискорює дозрівання). Другий – помістити незріле манго на шар рису (так в Індії). Результат порівняли з манго, що просто лежали при кімнатній температурі.
Як виглядає стиглий плід манго?
У дозрілого манго гладка, блискуча шкірка з гарним, яскравим і насиченим відтінком – незалежно від того, який колір має плід. Якщо на шкірці видно темні цятки, це добрий знак – значить, манго дозрів і готовий до дегустації!
Як визначити стиглий манго чи ні?
Доторкніться манго Стиглий плід повинен бути важким та пухким. У маленьких і плоских фруктах, швидше за все, мало м'якоті. Ще манго має бути м'яким, але водночас пружним. При натисканні на зрілому фрукті залишається вм'ятина.
Як потрібно правильно їсти манго?
Половинки манго вивертають навиворіт і ножем відокремлюють ромбики м'якоті. Якщо фрукт трохи перестиг, то перед тим як почистити манго його промивають, ріжуть навпіл, і їдять м'якоть ложкою. Манго визнали найбагатшим на вітаміни екзотичним фруктом.