Бобові – різноманітні продукти, що широко використовуються в харчуванні, як для приготування страв, так і сирому вигляді. До групи бобових відносяться, власне, різні види бобів, квасоля, горох, соя, нут, сочевиця, чин, маш, а також арахіс, хоча на споживчому рівні його частіше зараховують до горіхів.Бобові – різноманітні продукти, що широко використовуються в харчуванні, як для приготування страв, так і сирому вигляді. До групи бобових відносяться, власне, різні види бобів, квасоля, горох, соя, нут, сочевиця, чин, маш, а також арахіс, хоча на споживчому рівні його частіше зараховують до горіхів.
Кому не можна їсти бобові?
Проте квасоля, горох та інші зернобобові (тобто бобові у сухих зернах) – досить важка для перетравлення їжа, тому їх потрібно вживати з обережністю людям із захворюваннями травної системи та хворим на подагру. Краще не їсти їх разом із хлібом, грибами, горіхами.
Які з бобових найкорисніші?
Названо сім найкорисніших бобових культур
- Соєві боби. Використовуються як у сирому, так і у приготовленому вигляді, а також використовують як основу у приготуванні соєвого сиру тофу. …
- Квасоля. …
- Нут. …
- Біла квасоля. …
- Чорна квасоля. …
- Сочевиця. …
- Горох.
Jul 17, 2019
Яка найкорисніша властивість овочів із сімейства бобових?
Поживні речовини, які є у всіх бобових, допомагають знизити рівень холестерину, тригліцеридів та кров'яного тиску, а отже, знижують і ризик розвитку ішемічної хвороби серця, діабету та остеопорозу. Завдяки розчинним волокнам ви довго відчуватимете ситість.
Чому треба їсти бобові?
Користь бобових Боби славляться підвищеним вмістом клітковини та рослинного дієтичного білка. Вживання бобів дозволяє нормалізувати рівень холестерину в крові, тригліцеридів, а також зменшити кров'яний тиск. Ці продукти включають у меню та для профілактики хвороб серця, діабету, остеопорозу.
Чим шкідливі бобові?
Шкода бобових При їхньому розпаді виділяється сечова кислота, і її підвищений рівень при неможливості нирок вивести кислоти може спровокувати напад подагри. Також варто обережно їсти бобові літнім людям, дітям та особам із захворюваннями шлунка та кишечника, щоб не викликати здуття та газоутворення.