Особливо цінується використання у кулінарії свіжого базиліка. При цьому молоде листя та пагони дрібно шаткують і додають у салати, закуски, бутербродні суміші, омлети, кнелі, маринади, соління, овочеві, бобові, м'ясні та рибні страви.30-Jun-2015
Як використовувати базилік?
Листя базиліка використовують і як самостійну закуску, і як приправу до салатів та супів. Базилік добре поєднується і з м'ясом – баранина, яловичина, птиця, та з овочами (особливо з томатами). Його додають також у маринади та соління. У деяких країнах вживають насіння базиліка, додаючи їх у напої, салати та супи.
Коли додавати базилік до м'яса?
Тому його додають наприкінці приготування страви. До речі, італійці дуже рідко поєднують базилік з м'ясом, набагато частіше – з рибою, пастою та овочами. А ось другі страви з базиліком, які готують у Середній Азії та Закавказзі – часто м'ясні.
Куди можна додати сушений базилік?
Проте ця спеція куди більш багатогранна – базилік додають у супи, соління, консерви, готують з ним рибу, овочі та м'ясо. Вважається, що свіже листя найкраще поєднується з помідорами та сиром. А сушений базилік найчастіше додають у супи, овочеві запіканки, котлети та ковбаси.
Чи можна їсти квіти базиліка?
Так, ви можете використовувати їх так само, як та листя базиліка. Вони, як правило, м'якіші на смак і більш декоративні на блюдо.
Куди можна додати новий базилік?
Особливо цінується використання у кулінарії свіжого базиліку. При цьому молоде листя та пагони дрібно шаткують і додають у салати, закуски, бутербродні суміші, омлети, кнелі, маринади, соління, овочеві, бобові, м'ясні та рибні страви.
Кому не можна базилік?
Кому не рекомендується вживати базилік Базилік не рекомендується для вживання вагітним жінкам, людям із психічними розладами та страждаючим від епілепсії. Від ароматної зелені краще утриматися гіпертонікам, діабетикам, хворим, які перенесли інфаркт або інсульт.
Куди можна класти базилік?
Особливо цінується використання у кулінарії свіжого базиліка. При цьому молоде листя та пагони дрібно шаткують і додають у салати, закуски, бутербродні суміші, омлети, кнелі, маринади, соління, овочеві, бобові, м'ясні та рибні страви.