Чому жасминовий рис?
Рис Жасмін (jasmine) – це ароматний Рис, Який росте тільки в Таїланді, однак його знають і люблять у всьому світі. Аромат Жасміна нагадує пахощі білої квітки жасмину, тому тайці і назвали цей Рис Khao Dawk Mali («Біла Квітка Жасміну»).
Чим жасминовий рис відрізняється від звичайного?
Рис Жасмін відмінність від звичайного Найголовніше відмінність – Це витончений аромат. Вже з перших секунд приготування Жасмін наповнює кухню ніжними пахощами квітів. У готовому блюді аромат не втрачається, а делікатно з'єднується із соусом, спеціями чи прянощами. Зерна мають ідеально білу та гладку поверхню.
Чим корисний жасминовий рис?
Рис жасмин допомагає позбутися інтоксикації внаслідок інфекції, отруєння. Також цей продукт закріплює випорожнення у разі розладу кишечника. Злак корисний для здоров'я серцево-судинної системи При правильному застосуванні продукт допомагає нормалізувати роботу ендокринної системи.
У чому відмінність рису басматі від жасмину?
Басматі перекладається як «повний аромату», і, як випливає з назви, рис басматі має сильний горіховий смак і аромат. Жасминовий рис також має горіховий присмак, але ніжніший. Як випливає з назви, він має квітковий аромат, і при приготуванні цього рису ви можете відчути солодкий запах попкорну.
Який рис для плову кращий за басмати чи жасмин?
Плов найсмачніше виходить розсипчастим, тому ви можете сміливо вибирати “Жасмін”, “Басматі” або навіть мікс з диким рисом. Круглий Рис не підходить для плову! Не використовуйте Рис з надто гладкою поверхнею, а також Рис, що пригоряє.
Навіщо підходить рис басмати?
Підходить для каші, різотто та паельї. Басматі – Довгозерний Рис, вирощений біля підніжжя Гімалаїв в Індії та Пакистані У басматі ароматний смак, завдяки якому він вважається королем рису. При варінні зерна подовжуються, не розварюючись і не злипаючись.
Який рис корисний здоров'ю?
Оскільки коричневий Рис містить більше вітамінів та мінералів, це робить його ідеальним вибором для тих, хто хоче покращити раціон харчування. У ряді досліджень вчені дійшли висновку, що заміна білого рису коричневим може допомогти знизити ризик розвитку цукрового діабету типу II.