Зміст
- Коли можна їсти плоди після обробки бордоською рідиною?
- Чи можна обробляти бордоською сумішшю під час цвітіння?
- Коли можна обприскувати бордоською рідиною?
- Якого кольору має бути Бордоська рідина?
- Чи можна обробляти хвойники бордоською рідиною?
- Чи можна їсти ягоди після обробки мідним купоросом?
- Як обприскувати бордоською рідиною?
Коли можна їсти плоди після обробки бордоською рідиною?
Не вживайте в їжу плоди відразу після обробки. Є овочі можна, можливо через 20 днів після процедури, фрукти – за 15 днів, ягоди – за 25 днів. Перед їжею плоди ретельно мийте.
Чи можна обробляти бордоською сумішшю під час цвітіння?
Застосовується бордоська суміш ранньою весною час розпускання нирок, у період вегетації або пізно восени після листопада. Во час цвітіння та за 15 днів до збирання врожаю будь-яких садових та городніх культур, її використання не рекомендується, так як це позначається на якості плодів, ягід та овочів.
Коли можна обприскувати бордоською рідиною?
Традиційно обприскування саду бордоською рідиною проводять двічі на рік. Весняну обробку саду необхідно встигнути провести до набухання бруньок на деревах, осінню обробку саду – після закінчення всіх робіт, наприкінці листопада. Весняне та осіннє обприскування проводьте 3% розчином бордоської рідини.
Якого кольору має бути Бордоська рідина?
Бордоська рідкість – Розчин мідного купоросу CuSO4 · 5H2O у вапняному молоці Ca(OH)2. Рідина небесно-блакитного кольори. Застосовується в рослинництві як фунгіцид. Вперше суміш була винайдена французьким ботаніком П.
Чи можна обробляти хвойники бордоською рідиною?
Профілактичні весняні обприскування дерев навесні, до повного відростання хвої, 1%-ної бордоський сумішшю або її замінниками (АБІГА-ПІК, ХОМ). Хвоя та пагони буріють і відмирають, покриваються сіруватим, швидко зникаючим нальотом міцелію.
Чи можна їсти ягоди після обробки мідним купоросом?
Коли можна їсти фрукти та овочі після обприскування мідним купоросом Більшість овочів можна, можливо вживати у їжу через 14-15 днів після обприскування, виняток становлять: баштанні (огірки, кабачки, гарбузи, кавуни, дині) – їх можна, можливо обприскувати за 5 днів до збирання врожаю
Як обприскувати бордоською рідиною?
Для приготування 1% розчину бордоський Потрібно взяти 100г мідного купоросу і 150 г вапна на 10 л води. Мідний купорос розчиняють в окремій ємності і потім тонким струмком вливають у вапняне молоко. Обробку 1% розчином бордоський проводять під час вегетації рослин.