Редиска — криниця корисних речовин. У ньому міститься багато вітамін А З, вітаміни групи В, вітамін РР, а також калій, магній, залізо, фосфор та інші корисні речовини. В редиску міститься клітковина, необхідна для хорошого травлення.May 23, 2018
Кому шкідлива редис?
Незважаючи на те, що у редис багато корисних властивостей, людям, які мають виразку, гастрит та інші захворювання шлунково-кишкового тракту, потрібно вживати його з обережністю. Справа в тому що редиска містить ефір і гіркоту, які дратують слизову оболонку шлунка і можуть викликати загострення, пояснив дієтолог і порадив, як її правильно їсти.
Скільки вітамінів міститься у редисці?
Фосфор, білок, натрій, залізо, кальцій та магній, нікотинова кислота, вітаміни З, В1, В6 та В12. І все це – у маленькій редиску.
Чим корисна і шкідлива редис?
Свіжий редис рекомендують їсти при запорах, застої жовчі. Клітковина у його складі стимулює перистальтику, і навіть «вбирає» частина токсинів. Корисна редиска у харчуванні діабетиків та людей із хворобами серця та судин. У косметології сік редис використовується для усунення пігментних плям, а також живлення шкіри.
Як правильно їсти редис?
Редиску, очищену від листочків та хвостиків, помістіть у ємність хвилин на 30-40. Потім промийте редис під проточною водою і їжте із задоволенням».
Чи можна їсти редиску під час запору?
Вчені довели, чим корисний редис для кишечника: він здатний благотворно вплинути на перистальтику при атонії кишечника, запорах. Очищаючи кишечник, він виводить із організму зайве вміст холестерину, настільки шкідливого для судин і серця.
Чому організм потребує редиски?
Один пучок редиси забезпечує організму людини добову норму аскорбінової кислоти, а ще редиска багата на білки, клітковину, ферменти, цукор і навіть жири. … Редиска також виводить із організму холестерин, покращує травлення і навіть збуджує апетит, тому після салату з редиски хочеться ще чогось ситенького.
Що міститься у редиску?
Редиска — криниця корисних речовин. У ньому міститься багато вітаміну С, вітаміни групи В, вітамін РР, а також калій, магній, залізо, фосфор та інші корисні речовини. В редиску міститься клітковина, необхідна хорошого травлення.